2in1 akoestisch en thermisch comfort


Grote ramen en/of hoge plafonds creëren een gevoel van open ruimte waar de grenzen tussen buiten en binnen vervagen. Dit waarderen bewoners uitermate. Thermisch en akoestisch vertonen dergelijke ruimtes echter een aantal nadelen. Zuid georiënteerde glaspuien warmen de ruimte in een mum van tijd op. Grote open ruimtes, met vaak een minimalistisch interieur, klinken snel hol en ongezellig. Oververhitting en storende galm zijn de meest voorkomende problemen in de huidige architectuur.

Wat als er nu eens een oplossing bestaat, die beide problemen tegelijk en onzichtbaar aanpakt?

Wand plafond isolatie geluid Beurs Eigen Huis

Twee-in-één: akoestisch en thermisch
BASWA Cool koelt of verwarmt een ruimte gelijkmatig, geluidloos en tochtvrij met slechts een fractie van de energie van een traditioneel systeem met lucht. Dit hoog performant akoestisch koelplafond  in marmerzand pleisterwerk creëert een uitzonderlijk aangenaam binnenklimaat met watervoerende capillaire klimaatmatten die werken op basis van stralingsverwarming. De capillaire buisjes gaan schuil achter een openporige stuclaag van slechts 7 mm en hebben een onevenaarbaar hoge afgiftecapaciteit bij lage watertemperaturen waardoor ze een flinke energiebesparing opleveren. Door ze in te stuccen in openporig pleisterwerk wordt het geluid in het materiaal geabsorbeerd en verdwijnt de storende nagalm.

Verwarmen
Stralingsverwarming zorgt voor een uitzonderlijk comfort dankzij de gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. De straling gaat direct van het plafond naar de vloeren, wanden, meubilair en personen zonder de ruimtelucht op te warmen. Warme wanden kunnen niet condenseren waardoor schimmel en bacteriën geen kans krijgen. Er is geen luchtcirculatie, stof-of tochtvorming. Zo ontstaat een behaaglijk comfort in een gezond binnenklimaat. Daarenboven is de reactietijd bij verwarming 16 keer sneller dan bij vloerverwarming omdat de capillaire buisjes dicht tegen het oppervlak aanliggen. 

Wand plafond isolatie geluid Beurs Eigen Huis

Koelen
De activering van het plafond levert een zeer comfortabele en energiezuinige koeling. het veroorzaakt geen luchtcirculatie en maakt geen geluid  in tegenstelling tot airco. De werking is al optimaal bij een systeemtemperatuur van 16/18°C. De koeling werkt altijd bij een temperatuur net boven het dauwpunt zodat er geen condens-of schimmelvorming kan ontstaan. Afhankelijk van de temperatuur van het dauwpunt en het debiet geeft het koelplafond een afgiftecapaciteit van 79 W/m² bij een delta T van 8°C.

Geluidsabsorptie
Onderzoek heeft aangetoond dat een geluidniveau van maximaal 40 dB in een woning een rustige en productieve omgeving creëert. In de praktijk zorgen geluidsbronnen van buiten (zoals verkeer, bouwwerken,..) en van binnen (stofzuiger, wasmachine, vaatwasmachine, elektronische huishoudapparaten) voor een ruime overschrijding van deze streefwaarde. We hoeven onze woning niet vol te stoppen met gordijnen, tapijten, akoestische panelen en gestoffeerde meubels om verlost te raken van de herrie. Daarenboven voldoen deze redmiddelen niet om de nagalmtijd tot een aangenaam niveau terug te brengen.

Bestaande of nieuwe plafonds kunnen onzichtbaar worden bekleed met een naadloze akoestische marmerzandpleister. De marmerkristallen zorgen voor een poreus absorberend oppervlak met een nobele ambachtelijke uitstraling  en een ongezien lange levensduur.

Wand plafond isolatie geluid Beurs Eigen Huis

Uw gezondheid is belangrijk
Net als de haarvaten in onze huid zijn de capillaire buisjes fijn en zeer efficiënt, ook voor verwarming. Dankzij het kleine temperatuurverschil tussen de ruimtetemperatuur (bijv. 22°C) en de temperatuur van het water in het systeem (bijv. 28°C), is het stralingsaandeel bijzonder hoog en het aandeel convectie bijzonder laag. Ze veroorzaken dus geen tocht, bron van verhoogde stof en bacterieconcentraties, of geluid, waardoor het wooncomfort en de levenskwaliteit sterk toenemen. Bovendien voelt deze straling zeer aangenaam en natuurlijk aan, zoals zonnestralen. 

Een optimale akoestische omgeving in de verschillende ruimtes van uw woning heeft daarenboven een directe impact op het welbevinden van uw gezin op verschillende vlakken. Geluidsoverlast voorkomen in ruimtes waar men ontmoet, eet, werkt, leert en ontspant, leidt tot stressreductie, diepere slaap, verhoogde spraakverstaanbaarheid en een versnelling van de taalontwikkeling van kinderen.

Wand plafond isolatie geluid Beurs Eigen Huis
Wand plafond isolatie geluid Beurs Eigen Huis