3 redenen om zonnepalen te kopen


We moeten er allemaal aan geloven en de komende jaren veel klimaat neutraler gaan leven. Een manier om dit te doen is door het gebruik van zonne-energie. Het aanschaffen van zonnepanelen is geen nieuwe uitvinding meer, maar nog steeds zie je ze niet vaak genoeg op de dagen liggen. Het is eenmalig een grote uitgave, maar kan je over een aantal jaar heel veel opleveren! Bij deze de drie voornaamste redenen om zonnepanelen te kopen.

 1. Flink lagere energierekening
  Door de investering te doen en zonnepanelen op je dak te plaatsen, kun je flink wat van je eigen energie opwekken. Dit ‘verkoop’ je als het ware weer terug aan je energieleverancier, waardoor jouw energierekening verminderd wordt. Het ligt er uiteraard aan met hoeveel mensen je in een huishouden zit. Maar in dit geval betekent hoe meer mensen, des te groter de besparing! Bij een eenpersoonshuishouden kun je tot wel vijfhonderd euro per jaar besparen, maar met vier mensen kun je wel 1000 euro per jaar besparen.
   
 2. Het verhoogt de waarde van je huis
  Aangezien je de zonnepanelen echt op je woning installeert, kun je deze niet (makkelijk) meenemen met een verhuizing. Deze blijven dus op het dak gemonteerd. Dit betekent echter niet dat het een loze investering is geweest, want de nieuwe bewoners kunnen hier uiteraard flink van gaan profiteren. Daarnaast verbeter je het energielabel van het huis, wat ook weer zorgt voor een waardestijging van het huis. Dit maakt dat zonnepanelen kopen echt een investering is die de waarde van je huis verhoogt, waardoor je met een hogere vraagprijs kunt starten.
   
 3. Je steuntje bijdragen aan het milieu
  Als je men de vraag stelt of ze willen bijdragen aan het milieu zal iedereen volmondig ‘ja’ zeggen. Toch zegt niet iedereen direct ja tegen een grote uitgave. Toch kun je zien dat je deze uitgave binnen aanzienlijke tijd hebt terugverdiend. Hierna gaan de zonnepanelen nog zo’n 15 jaar mee, waardoor je nog 15 jaar kunt profiteren van extra voordelen. En vergeet inderdaad niet dat je hiermee veel minder CO2-gassen uitstoot en dus de wereld een handje helpt. Er zijn al genoeg manieren waarop mensen de aarde en het klimaat belasten, dus waarom zouden we daar een schepje bovenop doen als het niet hoeft?

Al deze voordelen wegen natuurlijk op tegen de potentiële nadelen. Sommigen vinden zonnepanelen namelijk niet ‘mooi’. Dit is uiteraard totaal geen argument wat opweegt tegen alle zojuist genoemde voordelen. Daarnaast worden ze geïnstalleerd op het hoogste punt van het dak – waar ze goed zonlicht kunnen vangen – dus zal je het niet eens heel opvallend zien.