3 tips voor een thuisbioscoop


Een home entertainmentruimte kan in een nieuwbouwwoning of bestaande woning worden gerealiseerd. Bij het ontwerpen van een thuisbioscoop is de ontwerpvisie van StudioHercules: het moet er prachtig uit zien en elke plek krijgt perfect beeld en geluid. Er is genoeg mooie inspiratie te vinden, maar er is kennis nodig om schoonheid en techniek te laten samenwerken. Wil je ook een home cinema met een wow-effect, ga dan met de juiste partij in zee.  

Niets van te zien
Slimme akoestiek is de sleutel tot een prachtige belevenis. De mooiste thuisbios is een bioscoop waar je niets terugziet van de akoestische maatregelen, maar ze loepzuiver beeld en geluid geven. Hoogwaardige luidsprekers en een 4K of 8K laser-beamer dragen bij aan een echt bijzondere thuisbioscoop. Zelfs mooier dan in de lokale bioscoop! Wil je thuis ook een luxe home cinema, lees hieronder dan eerst 3 handige tips!

Blog inspiratie Beurs Eigen Huis interieur

3 tips voor het beste bioscoopontwerp

  • Kies een vierkante ruimte. Diepte tot het scherm en breedte om geluid optimaal te laten werken dragen bij aan die perfecte entertainmentervaring. Maar wees niet bang, ook voor een langwerpige ruimte zijn slimme ontwerpkeuzes te bedenken die de ruimte goed laten werken.
  • Nieuwbouw villa? Kies voor een hoger plafond. Geluid en beeld komen dan beter tot hun recht, maar ook zitplekken op verschillende hoogtes worden een mogelijkheid. Ben je beperkt tot een standaard plafondhoogte? Daar zijn trucs voor bedacht.
  • Vind je inspiratie op Pinterest. Er zijn actuele boards waarop goede ontwerpen zijn verzameld in een handig overzicht. De juiste partij ontwerpt namelijk niet alleen naar uw smaak, maar liefst ook functioneel en binnen budget. Ook dat maakt een goed ontwerp!