4 Combinaties met natuursteen

 

Natuurgevelsteen maakt het mogelijk een traditionele gevel te metselen in echte natuursteen. Maar de praktijk leert, dat het geheel sterker is dan de som der delen. Materialen combineren zorgt ervoor dat ze kunnen uitblinken. Een contrast kan dat effect alleen maar versterken. In deze blog gaan we dan ook in op een aantal unieke bouwmaterialen die elkaar kunnen laten veranderen in de eyecatcher van de woning.

blog - vier unieke combinaties met natuurgevelsteen

Natuurgevelsteen en stucwerk
Een contrast creëren lukt alleen als er voldoende verschil is in structuur en/of kleur. Natuurgevelsteen wordt vaak toegepast in combinatie met gestucte wanden, die strak afsteken tegen de verschillende soorten natuursteen. Zo wordt de aandacht nog beter gevestigd op het ambacht van het metselwerk en het unieke kleurenpalet van de natuursteen gevel. Elementen als schoorstenen veranderen met een gestucte achtergrond in regelrechte eyecatchers.

Natuurgevelsteen en hout Wat is er mooier dan twee natuurlijke materialen die volop sfeer en warmte brengen in een ontwerp? Natuursteen, met zijn ruige karakter, gecombineerd met de warme tinten van hout. Eikenhouten gebinten of houten gevelbekleding, in alle voorkomende gevallen vullen ze elkaar tot in de poriën aan.

Natuurgevelsteen en hout
Wat is er mooier dan twee natuurlijke materialen die volop sfeer en warmte brengen in een ontwerp? Natuursteen, met zijn ruige karakter, gecombineerd met de warme tinten van hout. Eikenhouten gebinten of houten gevelbekleding, in alle voorkomende gevallen vullen ze elkaar tot in de poriën aan.

blog - vier unieke combinaties met natuurgevelsteen

Natuurgevelsteen en koper
Koper. Een materiaal waarvoor geldt dat het mooier wordt met de jaren. Dankzij invloeden van de natuur komt pas na verloop van tijd het ware karakter naar boven. Een prachtig ‘levend’ materiaal, waarin de donkere natuurtinten uit de Natuurgevelsteen terugkeren. In dit project gecombineerd met de steensortering ‘Athene’, en houten gevelbekleding.

blog - vier unieke combinaties met natuurgevelsteen

Natuurgevelsteen en gebakken gevelsteen
Ook gebakken gevelsteen kan een aanvulling vormen. Dankzij de Nederlandse techniek, metselen in een muurdikte van 10 cm, kan een gevel eenvoudig opgebouwd worden uit zowel Natuurgevelsteen als baksteen, zonder technische beperkingen. De baksteen, met zijn rust en regelmaat, steekt perfect af tegen de natuursteen, stoer en ruig.