4 tips voor details in je droomhuis


Wanneer je aan de slag gaat met het decoreren van je droomhuis ga je waarschijnlijk op zoek naar inspiratie voor de kleine details en deze inspiratie is vaak zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Deze details kun je vinden voor de woonkamer, tuin en hal en zullen als decoratie dienen, een praktisch nut hebben of in het ideale geval: een combinatie van de twee! Wij hebben een kleine selectie gemaakt onze 4 favoriete tips voor de leukste details in huis zodat jij hopelijk een beetje geïnspireerd wordt.

1. Kies een bijzondere lamp
Afhankelijk van je woonstijl zijn er een hoop verschillende soorten lampen waar je uit kunt kiezen om je interieur mee te verrijken. Een mooie lamp geeft daarnaast het extra voordeel dat het ook een functioneel nut heeft. 

Hou er wel rekening mee dat lampen verschillende functies kunnen hebben en de plaats van de lamp en het type verlichting dat deze uitstraalt ervoor zorgt of een lamp bedoeld is voor sfeerverlichting of functionele verlichting. Sfeerverlichting is heel fijn in de zithoek en zal voornamelijk om een warmere lichtbron gaan. Naast lampen zijn kaarsen hier ook een goede optie voor. Functioneel licht is echter heel handig in de keuken of op plekken waar gewerkt wordt. Het zorgt ervoor dat je dingen goed kunt zien en lezen en zal vaker een fellere koude lichtbron zijn.

2. Decoreer en houd het netjes met een tafelzeil
Het klinkt misschien een beetje suf, maar tafelzeil heb je vandaag de dag in een tal van verschillende kleuren en patroontjes en worden gemaakt van kwaliteitsstoffen die toevoegen aan de sfeer van je woning. Wil je liever geen kleur of printje op de tafel, maar deze toch beschermen? Dan kun je ook heel goed gebruik maken van een transparant tafelzeil. Deze zijn gemakkelijk af te nemen en volledig mors proof. Toch wel fijn als je kinderen hebt.

3. Laat die groene vingers zien
Een van de items die een ruimte om kunnen toveren in een huis zijn plantjes. Een vaas met bloemen op tafel en een mooie kamerplant kan al genoeg zijn om net een beetje meer te maken van je droomhuis. Daarnaast staat het niet alleen leuk, het is wetenschappelijk bewezen dat planten de zuiverheid en vochtigheid van de lucht op een optimaal peil houdt. Zelfs als je die groene vingers niet hebt zijn er genoeg planten die eigenlijk heel weinig zorg nodig hebben. Een beetje water per week is voor veel soorten al voldoende!

4. Prikkel de zintuigen, denk aan de geur
Wanneer je een nieuwe ruimte binnenkomt is de geur vaak een van de eerste dingen die je opvalt. Vooral als deze geur niet fris is zal dit gelijk een oordeel opwekken. Zorg er dus altijd voor dat het fris ruikt door regelmatig schoon te maken. Een leuk extra detail krijg je door gebruik te maken van geurkaarsen of geurstokjes. Zo kun je eventueel nare geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren een beetje maskeren.

Wat zijn jouw favoriete details in je woning? Wij horen graag hoe jij deze lijst aan zou vullen!