4 tips voor een droomkeuken

Ben je toe aan renoveren van je keuken? Of ga je verhuizen en ben je klaar om de keuken van je dromen te creëren? Dat kun je waarschijnlijk wel wat tips gebruiken. Er komt veel kijken bij het realiseren van je droomkeuken. Welke kleuren, materialen of kastjes zullen jouw keuken afmaken? Lees snel verder voor de tips.  

keuken tegels realiseer je droomhuis

Stippel je keuken uit 
Het is belangrijk dat jij je keuken goed visualiseert. Een keuken kan een prachtig pronkstuk zijn van je huis en kan je huis groter laten lijken met de juiste toepassing. Kijk of het mogelijk is om een schets te laten maken en bespreek je wensen met professionals. 

Functionaliteit is belangrijk  
Zeker wanneer je een kleinere keuken hebt, is functionaliteit belangrijk. Zo wil je natuurlijk veel opbergruimte om je servies, besteken  keukenapparatuur kwijt te kunnen. Dit maakt het minder rommelig en zo creëer je meer ruimte. Opgeruimd staat netjes!
Daarnaast wil je ook graag een keuken die makkelijk schoon te houden is en waarbij je vuil minder snel ziet. Zoek bijvoorbeeld naar wandtegels voor je keuken om te plaatsen in gedeelte van je kookplaat en wasbak. Hier spetteren namelijk vaak water, vet en etensresten tegen de muur. 
Wanneer je gebruik maakt van wandtegels, is dit gemakkelijk schoon te maken met een doekje. Tenslotte is het belangrijk om te kijken naar de hoogtes van je kastjes, zodat je altijd snel je benodigdheden bij de hand hebt. 

 

 

keuken tegels realiseer je droomhuis

Gebruik de juiste materialen  
Op het gebied van functionaliteit, is het aan te raden om de juiste materialen te gebruiken. Zeker een keukenblad kan veel te verduren krijgen. Denk aan borden en messen die langs het oppervlak gaan. Etensresten en heftige schoonmaakmiddelen die regelmatig terecht komen op je keukenblad.
Ook je kasten moeten van goede kwaliteit zijn. Borden, pannen en glazen zijn namelijk heel zwaar en je wilt natuurlijk niet dat je kasten dat niet volhouden. Kijk goed naar duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. 

Ga voor tijdloos 
Een keuken renoveer je niet regelmatig. Zorg dus voor kleuren en stijlen die langer leuk blijven. Zo kun je neutrale wandtegels kiezen met een leuk patroontje van bijvoorbeeld Tegelsinhuis.nl om je keuken persoonlijk te maken.
Ook zijn natuurtinten vaak tijdloos en het verwerken van hout in je keuken is een goed idee. Laat je vooral inspireren door de bladen en probeer veel combinaties uit.