5 redenen om stukadoor in te huren!


Als je de eigenaar bent van een woning dan wil je er uiteraard voor zorgen dat je het goed onderhoudt. Dit is zeer belangrijk, puur al omdat je graag wilt wonen in een huis dat er verzorgd uitziet. Hierbij zijn ook de muren en plafonds van de woning van belang. Een muur of plafond stucen is dan ook zeker aan te raden, zo ziet je oude huis er direct weer wat nieuwer uit. Stucen nieuwbouw is uiteraard ook een verstandig plan. Dit kan gedaan worden door een stukadoor. Er zijn bedrijven die zulke specialisten in dienst hebben, maar je kunt natuurlijk ook voor een ZZP’er kiezen. Het inhuren van een stukadoor is hoe dan ook aan te raden. Waarom dit het geval is lees je hieronder aan de hand van een aantal redenen.

Waardeverhoging
Als je een stukadoor in gaat huren voor al het stucwerk in je woning dan zul je mogelijk een beter energielabel ontvangen. Dit zorgt ervoor dat de waarde van je huis direct omhooggaat. Een woning is bovendien hoe dan ook meer waard als de muren en plafonds strak en goed zijn afgewerkt. Zo’n gespecialiseerde vakman als een stukadoor weet precies wat er gedaan moet worden om de waardeverhoging voor elkaar te krijgen. 

Advies
Een stukadoor neemt je natuurlijk ook gewoon heel veel werk uit handen. Daarnaast kan de specialist tevens professioneel advies geven aan zijn of haar klanten, terwijl de stukadoor kan helpen met het oplossen van problemen indien deze optreden. Het is verstandig dat je eerst de vakman vraagt om te kijken welk soort stucwerk het beste is voor je woning. Dit advies kun je dan gebruiken om hem of haar vervolgens daadwerkelijk in te huren voor het klusje.

Tijdbesparing
Door een stukadoor in te huren hoef je zelf eigenlijk helemaal niks te doen qua stucwerk. Dit wordt uiteraard gedaan door de vakman, terwijl jij ondertussen je bezig kunt houden met allerlei andere belangrijke zaken. Dit is met name handig als je binnenkort gaat verhuizen naar het nieuwe huis, waar de stukadoor dus aan de slag is. Jij kunt dan gaan inpakken, nieuwe meubels kopen, et cetera. 

Kwaliteit
Als je een professionele stukadoor inhuurt dan weet je één ding zeker: hij of zij gaat kwalitatief stucwerk afleveren. Hier kun je echt wel van uit gaan. Het stucwerk zal op de juiste wijze aangebracht worden op de wanden en plafonds door de vakman. Hierdoor zal het er mooi uitzien, maar het zorgt er ook voor dat het stucwerk lang mee zal gaan. Dit komt natuurlijk door zijn of haar ervaring en kennis.

Lage btw-tarief
Mocht je woning inmiddels minstens twee jaar oud zijn dan kun je profiteren van het lage btw-tarief bij het inhuren van een professionele stukadoor. Dit zorgt er dus voor dat de prijzen dus een stuk lager uit zullen vallen. Het lage tarief van 9 procent geldt niet alleen op de arbeidskosten van de stukadoor, maar ook op de kosten van het materiaal.