5 redenen voor een laminaatvloer


Een mooie vloer in huis kan ontzettend veel verschil maken voor de sfeer. Zo kun je met een nieuwe vloer een volledig andere look geven aan bijvoorbeeld je woonkamer, zonder iets aan het interieur te veranderen. We snappen dat bij het uitkiezen van een vloer je al keuzestress krijgt, dus focussen we op één soort: laminaat. Er zijn meerdere voordelen aan een laminaatvloer en deze lichten we graag toe.

 1. Makkelijk zelf te leggen
  Je kunt een laminaatvloer heel gemakkelijk zelf leggen zonder al te veel problemen. Omdat de laminaatvloer vrij modern is, is deze geschikt voor de moderne klusser. Door middel van een handig kliksysteem kun je de latten aan elkaar bevestiggen. Daarnaast heb je geen lijm nodig om deze vast te maken aan de grond.
 1. Kleurvast
  Omdat een laminaatvloer geen ‘natuurlijk’ materiaal is, hoef je niet zo bang te zijn voor verkleuring. Een houtvloer kan nog wel eens verkleuren door de zon of door vlekken. Aangezien een laminaatvloer goed bestendig is tegen vocht, is het dus ook geen probleem als je per ongeluk een drankje omstoot.
 1. Goede prijs
  Een laminaatvloer is een stuk voordeliger in de aanschaf, maar ook in het onderhoud. Deze vloer heeft nauwelijks onderhoudsbehandelingen nodig, zoals een houtvloer dat wel nodig heeft, wat ontzettend scheelt in de kosten. Daarnaast is het een vrij duurzame keuze, want ze gaan heel lang mee.
 1. Groot aanbod
  Je kunt laminaatvloeren kopen in bijna elke kleur en het kan een houtvloer perfect nabootsen. Daarnaast kun je laminaatvloeren zelfs in tegelvormen vinden tegenwoordig, waardoor er dus ontzettend veel variatie mogelijk is. Een tintje donkerder of lichter is ook echt geen probleem!
 1. Geschikt voor elke ruimte
  In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kun je de laminaatvloer in elke ruimte leggen. Dat betekent dus ook de keuken of badkamer! Zorg wel dat je voor deze vochtige ruimtes een laminaatvloer kiest die extra vochtbestendig is. Zo blijft deze mooi, ook wanneer het heel nat wordt.

En? Hebben we het je iets makkelijker kunnen maken en ben je al overtuigd? Al met al zijn er dus genoeg redenen om een laminaatvloer uit te kiezen. Klassiek laminaat heeft een werkelijke, natuurlijke houtlook en is nauwelijks van echt te onderscheiden. Met een beetje hulp van je familie of vrienden leg je ‘m ook gemakkelijk zelf. Hiermee kies je voor het gemak en laat je de enorme kosten en onderhoudsbeurten lekker achterwege.