5 tips voor een soepele verhuizing


Of het nu een particuliere verhuizing betreft of een bedrijfsverhuizing, verhuizen brengt altijd een hoop gedoe met zich mee en daar heeft niemand ooit echt zin in. Daarom hoop je altijd maar dat alles soepel verloopt op de verhuisdag, hoewel het vaak zo is dat er altijd onvoorziene tegenvallers komen. Wij hebben daarom wat tips verzameld om je verhuisdag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Verhuizen tips opslag Beurs Eigen Huis

Investeer in de diensten van een verhuisbedrijf
De beste manier om je verhuizing zo stressvrij en makkelijk mogelijk te laten verlopen, is door geld uit te geven aan een verhuisbedrijf. Natuurlijk houd je het geld liever in de zak, maar zo’n bedrijf kan je een hoop werk uit handen nemen. Zij regelen alles voor het verplaatsen van je spullen van hun originele plek naar hun nieuwe plaats in het nieuwe pand. Of je nu een verhuisbedrijf in Amsterdam zoekt of elders in Nederland, er zijn er voldoende die jou een stressvrije verhuizing kunnen bezorgen.

Diensten tijdig regelen
Als particulier, maar zeker ook als bedrijf wil je dat op je nieuwe locatie alle diensten waar je gebruik van maakt meteen werken. Het voornaamste is de internetverbinding, want zonder werkende internetverbinding kan een bedrijf niet functioneren en ben je als particulier ook erg beperkt. Ook wil je dat het tv-signaal meteen werkt. Zorg daarom dat je dit op tijd regelt, want het kost doorgaans enkele weken voordat dit daadwerkelijk functioneert. Ga in de dagen voorafgaand aan de verhuizing een keer naar de nieuwe locatie om alles voor je internetverbinding aan te sluiten.

Verhuizen tips opslag Beurs Eigen Huis

Iemand die weet waar alles moet staan
Posteer iemand in de nieuwe woning of het nieuwe bedrijfspand die weet waar alles moet komen te staan, of je dit nu zelf bent, je partner of een collega. Zo kunnen spullen meteen op de goede plek gezet worden en hoef je daarna niet nog van alles te verplaatsen ten koste van je tijd én je rug. Ben jij zelf degene die op de nieuwe locatie geposteerd moet worden, schakel dan iemand in die op de oude locatie eventuele vragen van verhuizers kan beantwoorden.

Vloeren, muren en plinten gereed hebben
Aansluitend bij het vorige punt over het ervoor zorgen dat alles meteen op de juiste plek komt te staan, is het natuurlijk wel praktisch als de ruimte in kwestie verder helemaal gereed is. Dat wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat de gewenste vloer erin ligt, de ruimte geverfd is en dat deze droog is, en dat alle plinten op hun plek zitten. Anders moet je alsnog ná je verhuisdag met spullen gaan slepen.

Opslagruimte huren voor overbodige spullen
Heb je spullen ‘over’ waar geen plek voor is op de nieuwe locatie, maar die je wel wilt bewaren? Huur dan een opslagruimte waar deze spullen opgeslagen kunnen worden. Deze zijn in het hele land te vinden en bevinden zich doorgaans in grote loodsen. Breng deze spullen vóór je verhuisdag al hiernaartoe, of regel met je verhuisbedrijf dat zij deze spullen op de verhuisdag naar je opslagbox brengen. Voorkom dat ze op je nieuwe locatie terecht komen en daar in de weg gaan staan.