7 tips om je huis te verkopen!


Hoe hoger de opbrengst uit je huidige woning, hoe mooier je jouw nieuwe droomhuis kunt maken! Daarom is het belangrijk om niks aan het toeval over te laten en je huis zo verkoop klaar als mogelijk te maken. Hieronder 7 tips om mee te nemen bij de verkoop van je huidige woning.

Verhuistips REALISEER JE DROOMHUIS

1. Maak je huis altijd verkoop klaar. Vaak zitten er op veel plaatsen vlekken op de muur omdat je immers in het huis geleefd hebt. Verf deze muren daarom altijd even strak om zo een schone en frisse indruk achter te laten tijdens bezichtigingen.

2. Bak een heerlijke taart en zet een flinke pot koffie vlak voor de bezichtigingen. De geur van taart en koffie wekt namelijk een huiselijk gevoel op bij potentiële kopers. Zo voelen zij zich veel makkelijker thuis in de woning, wat resulteert in grotere interesse.

3. Zorg voor een grote schoonmaak. En met grote schoonmaak bedoelen wij een mega grote schoonmaak. Van onder het bed tot achter de kasten. Hoe schoner het huis, hoe blijer de kijkers.

4. Zorg dat de kamers zo leeg mogelijk zijn. Stal spullen in de schuur op of stal het tijdelijk bij iemand ander. Maar hoe leger de kamers zijn, hoe ruimer ze ogen. Overvolle kamers schikt mensen heel snel af.

Verhuistips REALISEER JE DROOMHUIS


5. Licht verkoopt. Zorg dat alle kamers zo licht mogelijk zijn. Open de gordijnen, hang de luxaflex omhoog. Is er weinig licht in een bepaalde kamer? Zorg voor goede verlichting die aan kan blijven staan tijdens de bezichtiging.

6. Zorg voor de allermooiste foto’s. Hoe beter de foto’s hoe meer mensen komen kijken en hoe meer en hogere biedingen je zult ontvangen. Met slechte foto’s zullen er mensen niet komen die anders wel hadden bezichtigd en wellicht ook nog een bod hadden uitgebracht. Foto’s is key bij verkoop.

7. Breng je huis ook onder de aandacht bij woninginkooporganisaties. Zo kun je tegenwoordig ook je huis verkopen aan dit soort organisaties. Je ontvangt van hen altijd gratis en vrijblijvend een bod. Is jouw woning geschikt als beleggingspand dan ontvang je doorgaans een hoger bod dan via de reguliere makelaar. Dus zeker het proberen waard.

Als je deze tips aanhoudt ben je verzekerd van de maximale verkoopopbrengst van jouw huis en kom je weer een stapje dichter bij het realiseren van jouw droomhuis! Bekijk dus altijd alle mogelijkheden voor het verkopen van jouw huis om zo tot een weloverwogen beslissing te kunnen komen.