7 tips voor het perfecte vloerkleed

Een vloerkleed in je interieur plaatsen klinkt gemakkelijker dan het is. Het moet namelijk wel passen bij de stijl en ook een functie hebben. Met de onderstaande 7 tips kan je het beste vloerkleed voor thuis vinden. 

1. Kies de juiste stijl
Om goed te beginnen kan je het beste kijken naar vloerkleden die passen bij de uitstraling van je interieur. Witte of zwarte vloerkleden met strakke lijnen zijn typerend voor een modern interieur. In een vintage stijl kan je juist weer bijzondere vintage vloerkleden plaatsen die het gevoel van vroeger terughalen. 

2. De juiste vorm
Vloerkleden heb je in diverse vormen. Meestal kom je de rechthoekige vorm tegen in huishoudens, maar met name in moderne interieurs vind je vooral ronde vormen terug. Kies de vorm om de standaard te doorbreken. Daarbij kan het de kamer net anders laten ogen. 

3. De grootte
Het lastige bij het kiezen van een kleed is de grootte. Meet van tevoren af wat je ongeveer wilt hebben en leg eventueel handdoeken neer voor het voorbeeld. Een te groot of te klein vloerkleed kan een lelijk effect geven. 

4. Grip
Het kan een goed idee zijn om na te denken over een antislip mat onder je vloerkleed. Zo voorkom je dat actieve kinderen en huisdieren je vloerkleed alle kanten opschuiven. 

5. Niet te druk
Het is vaak beter om enkele objecten de kamer op te laten vallen met patronen en designs, waarbij je weer andere elementen een rustigere uitstraling geeft zonder patroon. Zo voorkom je chaos. Kies dus voor een effen vloerkleed als de muren en/of meubels al redelijk druk ogen. 

6. Maak contrast
Het loont om goed contrast toe te passen. Gebruik een licht vloerkleed op een donkere vloer en andersom. Zo kan je het een eyecatcher laten zijn. 

7. Het materiaal
Denk ook bij het uitzoeken van een vloerkleed aan het gebruikte materiaal: je hebt laag- en hoogpolig, het ene vloerkleed voelt zachter aan dan de ander. Test in een winkel leuke vloerkleden uit.