8 slimme investeringen voor je huis


Ga je binnenkort je woning verkopen of wil je prettiger wonen in je huis? Investeren in je woning zorgt voor meer wooncomfort én je woning wordt meer waard. Ontdek hier 8 slimme investeringen voor je woning.

1. Renoveer je keuken
Is jouw keuken verouderd? De oude keuken opknappen is een populaire klus. Het is slim om te investeren in een simpele en tijdloze keuken met inbouwapparatuur van goede kwaliteit. Dit spreekt meer mensen aan, waardoor de waarde van je huis stijgt.

2. Vergroot je woning
Je woning vergroten zorgt voor meer wooncomfort. Ga je je huis verkopen, dan leveren deze extra vierkante meters vaak ook nog wat op. Je kunt je huis op verschillende manieren uitbreiden. Denk hierbij aan een uitbouw, erker of serre. Of ga voor de populairste manier om je woning te vergroten en plaats een dakkapel.

Blog zonnepaneel dakkapel Beurs Eigen Huis

3. Vernieuw je badkamer
Is het tijd voor een nieuwe badkamer? Voor de verkoop van een woning zijn vooral neutrale, tijdloze badkamers goed voor meer woningwaarde. Maar ga je een badkamer vernieuwen voor je eigen woonplezier? Kies dan zeker een badkamer die bij jouw wensen aansluit. Je eigen wooncomfort staat uiteraard voorop.

4. Isoleer je woning
Isolatie is een investering die zichzelf terugverdient en het is prettig om thuis te komen in een comfortabele woning. Een geïsoleerde woning heeft meer voordelen: je huis wordt meer waard en je energierekening gaat omlaag. Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren. Denk hier aan isolatie van je dak, vloer of muren.

Je kunt je woning ook isoleren met behulp van de juiste beglazing en kozijnen. Ga voor isolerend glas en plaats kozijnen met een goede isolatiewaarde. Zo zijn kunststof kozijnen tegenwoordig erg populair en verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Blog Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen verduurzamen

4. Maak je woning duurzaam
Ook een duurzame woning is een slimme investering. Door zonnepanelen te plaatsen bespaar je op de energiekosten en wek je jouw eigen energie op. Heb je recht op subsidie voor zonnepanelen? Dan verdien je deze investering nog sneller terug.

5. Zorg voor extra bergruimte
Kom je ook ruimte te kort om je spullen op te bergen? Zorg voor meer bergruimte in je huis. Renoveer je zolder voor meer opslagruimte of richt je garage opnieuw in. Kan je jouw huis uitbouwen, dan is een garage aan huis ook een optie.

6. Onderhoud je woning
Een goed onderhouden woning is meer waard dan een vervallen huis. Zorg dat je vooral de buitenkant van je huis periodiek schoonmaakt en controleert op mankementen. Soms is een schoonmaakbeurt of reparatie voldoende, maar het kan ook nodig zijn om wat te vervangen. Denk hier bijvoorbeeld aan het vervangen van dakgoten en dakbedekking of het vernieuwen van het buitenschilderwerk.

7. Houd de tuin netjes
Een onderhouden (voor)tuin zorgt voor een goede eerste indruk van je woning. Houd zelf je tuin netjes of schakel de hulp in van een hovenier.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om te investeren in je huis, van grote tot kleine klussen. Ben je handig dan kan je veel klussen zelf uitvoeren. Heb je twee linkerhanden of laat je het werk liever over aan een vakman? Zorg dan altijd dat je meerdere vakmannen vergelijkt voordat je met iemand in zee gaat.