Landelijke keukens

Landelijke keukens zijn enorm populair. Ze zorgen voor een gezellige, knusse en warme uitstraling en een nostalgische sfeer. Je hoeft niet in een landhuis te wonen om deze nostalgie in huis te halen. Landelijke keukens geven je juist veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een houten werkblad of een keramische spoelbak. Ook natuursteen is mogelijk. Met verschillende combinaties kun je jouw ideale landelijke keuken creëren.

Populaire landelijke keukens

Binnen de landelijke keukenstijl zijn er verschillende populaire ontwerpen. Natuurlijk zijn houten elementen erg populair, en vaak wordt er boven het kookgedeelte een grote schouw geplaatst. Tevens wordt de achterwand van de keuken vaak betegeld of wordt het werkblad doorgetrokken tegen de achterwand. De gezellige, knusse sfeer wordt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen en warme tinten.


Verder kun je binnen de landelijke keukenstijl verschillende stijlen creëren door in te spelen op de details. Met weinig gebruik van details creëer je een moderne keuken. Veel details zorgen juist voor een klassieke uitstraling van de keuken. Ook de afwerking en de accessoires spelen een rol.


Landelijke keuken

De afwerking

Met name de sierlijke afwerking van landelijke keukens zorgt voor de bijzondere landelijke sfeer. Nostalgische keukendeurtjes of handgrepen geven de ruimte een extra charme. En met de mogelijkheid om grote kookpannen aan de muur te hangen haal je pas écht het platteland in huis.

Landelijke keukenaccessoires

Naast de verschillende opties voor de keukenindeling, heb je ook de keuze uit verschillende landelijke keukenaccessoires om je landelijke keuken compleet te maken. Neem bijvoorbeeld landelijke borden en dienbladen, die je het warme gevoel geven van bij oma in huis. Andere accessoires die je keuken omtoveren tot een landelijke keuken zijn bijvoorbeeld landelijke voorraadpotten en een mooi bordenrek voor het opbergen van je landelijk servies.


Binnen deze keukentrend zijn er natuurlijk nog tal van mogelijkheden om van jouw keuken de favoriete kamer in het huis te maken. Laat je inspireren door innovatieve designs en andere landelijke keukenvoorbeelden op www.meerkeuken.nl


Landelijke keuken