Afwerkingsmogelijkheden van je dakkapel?

Wil je genieten van een heerlijk ruime slaapkamer op zolder of van een lichte werkplek met wijds uitzicht? Een dakkapel laten plaatsen brengt vele voordelen met zich mee. Hierdoor kan je een oude en stoffige zolderkamer omtoveren in een prachtige slaapkamer, kantoor of zelfs woonkamer. Maar hoe pak je de afwerking van je dakkapel aan? Hieronder lees je enkele tips voor het inrichten van de extra ruimte die ontstaan is door je nieuwe of bestaande dakkapel.


Opbergruimte

De ruimte onder een dakkapel wordt in de meeste gevallen gebruikt als opbergruimte. Door het plaatsen van schuifpanelen kan op een goedkope en gemakkelijke manier een kast gecreëerd worden. Ook kan er gekozen worden voor het laten plaatsen van lades. Deze zijn gemakkelijker bereikbaar en zorgen voor een overzichtelijk geheel. Door de ruimte optimaal te benutten kun je nog meer spullen kwijt dan je denkt!


Zithoek

Heb je een dakkapel in een woonkamer of speelkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om van de extra ruimte een zithoek te maken. Deze kun je vervolgens comfortabel maken door verschillende kleuren kussens neer te leggen en eventueel planten te plaatsen. Ook kun je het heel persoonlijk maken door sfeervolle fotolijstjes op te hangen. Hierdoor kun je op elk moment van de dag een momentje voor jezelf creëren in je knusse zithoek en genieten van het uitzicht. Omdat je deze ruimte gebruikt als woonkamer is het belangrijk dat er een goede isolatie aanwezig is. Kijk hiervoor ook of je huidige dakbedekking in orde is. Kapotte dakpannen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat koude lucht je kamer bereikt.


Slaapkamer

De meeste Nederlandse huishoudens hebben een dakkapel bij de slaapkamer. Een goede keus, want op deze manier oogt de slaapkamer direct een stuk groter en lichter. De extra ruimte die je hebt gecreëerd kun je gebruiken om je bed in te plaatsen. Zo wordt je elke ochtend wakker met een perfecte uitzicht vanuit je bed. Een dakkapel zorgt niet alleen voor een goed begin van de dag, het zorgt ook voor een waardestijging van je huis.


Badkamer

Met een dakkapel maak je op een voordelige manier een ruimte groter. Het is dus ideaal voor een kleinere ruimte in huis zoals een badkamer. Door een bad onder je dakkapel te plaatsen geniet je niet alleen van een mooier uitzicht, het zorgt ook voor aanzienlijk meer loopruimte. Een bad neemt qua hoogte weinig ruimte in waardoor de extra ruimte van een dakkapel zich perfect leent voor dit gebruik. Zo is een dakkapel in je badkamer niet alleen mooi, maar ook erg praktisch.


Werkplek

In een ruime en lichte ruimte voel je je beter en lever je betere prestaties. Door het plaatsen van een dakkapel tover je een stoffige kamer om tot een lichte plek om in te werken. Door het plaatsen van een bureau, pc en archiefkasten heb je namelijk binnen één dag je eigen kantoor. Benieuwd hoeveel het plaatsen van een dakkapel precies kost? Op HomeDeal vind je meer informatie over de verschillende dakkapellen en de bijbehorende kosten. Zo weet je meteen of jij binnenkort gaat genieten van je eigen lichte werkplek.