Alles over de (betonlook) gietvloer


Een nieuwe vloer in huis is vaak een keuze die je niet zo 1, 2, 3 maakt. Je bent er vaak langer mee bezig om de juiste vloer uit te kiezen dan je bezig bent met het leggen van de vloer zelf. Een goede manier van vloeren leggen die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt, is het laten gieten van een vloer. Hierdoor ontstaat er namelijk een egale laag over de ondervloer die een hoop verschillende voordelen kan bieden. In deze blog gaan we ook een kijkje nemen bij deze zogeheten gietvloer.

Wat is het voor een vloer?
Wellicht is het dan belangrijk om eerst even te kijken wat voor een vloer het precies is. De vloer wordt namelijk niet gelegd zoals een hoop andere vloeren. Wanneer we kijken bij een vloer zoals een parketvloer, zien we dat deze gelegd wordt. De losse onderdelen worden stuk voor stuk in een bepaald patroon gelegd. Hierdoor ontstaat er een strakke vloer, maar niet zo’n strakke vloer als bij een gietvloer.

Deze vloer wordt namelijk gegoten. Er wordt een mengsel gemaakt van ingrediënten die gezamenlijk de vloer zullen vormen. Wanneer deze ingrediënten gemengd zijn, wordt het mengsel over de ondervloer gegoten. De volgende stap is om de vloer te laten drogen. Het is een nat mengsel en dat moet natuurlijk eerst drogen voordat er over gelopen kan worden, maar wanneer het mengsel voldoende gedroogd is, heb je dus een gegoten vloer. De vloer kan in een hele hoop verschillende kleuren en afwerkingen gemaakt worden waardoor er dus altijd een vloer is die past bij jouw stijl in huis.

Verschillende kleuren gietvloeren
Gietvloeren zijn in een hele hoop verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is daardoor mogelijk om een gietvloer te krijgen die past bij de rest van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur.

Een betonlook gietvloer is natuurlijk de ultieme toevoeging aan de woning om het een industrieel geheel te geven. Ook kan een betonlook gietvloer zich prima thuisvoelen in een modern interieur. Daarnaast zijn de vloeren ook nog te vinden in een hele hoop andere kleuren. Alle RAL kleuren kunnen namelijk gekozen worden wanneer je kiest voor een gegoten vloer.

Voordelen van een gegoten vloer
Een gegoten vloer biedt dan ook verschillende voordelen. De grootste daarvan is de manier waarop de vloer dus gelegd wordt. Allereerst is het belangrijk om te noteren dat de vloer altijd gelegd wordt door een professional.

Wanneer hij gegoten is, ontstaat er een hele egale laag en dit maakt de vloer veel handiger om schoon te maken en te houden omdat er geen vuil kan blijven hangen. Daarnaast is de vloer ook nog waterdicht wat hem geschikt maakt voor alle kamers.