Badkamer verbouwen

Bij het bouwen of verbouwen van je huis wil je misschien een nieuwe badkamer laten plaatsen. Een mooie investering waar je graag heel veel jaren van wilt genieten. Daarom moet je dus voor jezelf nagaan waar je precies naar op zoek bent in een badkamer. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen, dan gaat de keuze vaak uit naar een bad. Wanneer je een wat kleinere badkamer hebt, is een douche praktischer. Zo zijn er een aantal dingen waar je goed over na moet denken voordat je een badkamer koopt.

Om te beginnen moet je de ruimte van de badkamer opmeten. Daarbij moet je ook kijken naar (eventuele) ramen en de plaats waar de deur zich bevindt. Daarna kun je gaan bekijken wat jij noodzakelijk vindt in een badkamer. Wil je graag een toilet in de badkamer, een douche, bad, whirlpool, dubbele wasbak etc. Maak voor jezelf een lijstje wat jij belangrijk vindt in jouw badkamer. Vervolgens moet je de stijl van je badkamer gaan bepalen. Dit doe je door middel van de kleur, vormen en materiaal te bepalen. Dit kun je doen door op internet en in woonbladen te zoeken. Als laatste is het niet geheel onbelangrijk om te kijken welk budget je te besteden hebt.

Badkamer verbouwen

Badkamer verbouwen

Badkamer verbouwen

Dan is het tijd om de showroom te gaan bezoeken. Neem je wensenlijstje en de maten van je badkamer mee, zodat hier geen verwarring over kan ontstaan. Maak een rondje in de showroom en kijk of er een badkamer tussen zit die je mooi vindt. Na wat rondgesnuffeld te hebben kun je rond de tafel gaan zitten met de verkoper. Hij zal een mooi plattegrondje maken van de ruimte die jullie beschikbaar hebben. Daarin plaatst hij dan het sanitair wat erin moet komen te staan. Laat je goed adviseren door de verkoper, vaak kunnen zij een goede indeling maken waardoor je extra ruimte wint.

Wanneer alles is uitgewerkt en jullie het eens zijn geworden over prijs, kan het koopcontract ondertekend worden. De afleverdatum kan worden gepland en voor je het weet zit jij heerlijk te relaxen in je mooie nieuwe badkamer!