Badkamertegels uitzoeken? 3 tips!

Kies jouw badkamertegels weloverwogen uit 
Het uitzoeken van nieuwe badkamertegels bezorgt de gemiddelde huiseigenaar behoorlijk wat hoofdbrekens. Je wilt immers meteen de juiste keuze maken, omdat badkamertegels best een investering zijn en het een arbeidsintensieve klus is om ze te plaatsen. Maar hoe kies je tegels, zonder dat je achteraf spijt krijgt van de gemaakte keuze? Waar moet je precies op letten als je nieuwe badkamertegels aankoopt? Met de drie tips hieronder helpen we om de juist beslissing te maken als het aankomt op badkamertegels uitkiezen. 

1. Kies de juiste kleur 
Bepaal goed welke sfeer jouw badkamer moet uitstralen. Kies je voor een modern en strak ontwerp, dan zijn de kleuren als wit, grijs en zwart een veilige keuze. Zorg ervoor dat de tegels qua kleur goed bij het badkamermeubilair passen. Houd je van meer dynamiek en vrolijkheid, kies dan voor felle kleuren als rood, geel of oranje, en probeer met kleurwaaiers visueel mooie combinatie te maken. Wil je een groter ogende badruimte, dan is de kleur wit natuurlijk een verstandige optie. 

2. Bepaal de vormgeving en maten die jouw badtegels moeten hebben 
Denk goed na over de vormgeving van de tegels. Wil je een klassieke uitstraling, kies dan voor specifieke profielen die dit onderstrepen. Tegels met delfts blauw zorgen voor een authentieke en historische image, terwijl grote tegels in visueel opzicht voor een ruim en modern interieur zorgen. Overweeg dus welke sfeer jouw badkamer uit moet gaan stralen en pas daar de vormgeving van de tegels op aan. 

3. Let zeker ook op de prijs van de tegels 
Natuurlijk wil je een eerlijke en liefst zo voordelig mogelijke prijs voor jouw badkamertegels betalen. Goedkoop is vaak miskoop, maar duurkoop levert ook verdriet op. Zorg daarom dat je jouw tegels bestelt bij een aanbieder die én scherpe prijzen hanteert, én veel keuze biedt qua soorten, maten en kleuren tegels van topkwaliteit.