Badkamertrends voor het aankomende jaar

Als je erover nadenkt om je badkamer te renoveren, maar je weet niet precies waar je moet beginnen, dan is inspiratie opdoen vaak een logische eerste stap. Speciaal voor diegene hebben we een aantal badkamertrends op een rij gezet die in 2016 worden verwacht voor de moderne badkamer. Op die manier proberen we jou een op weg te helpen naar jouw droombadkamer.

Grotere douches

Hoe groter de douche, des te beter? Als we de trend mogen geloven wel. Er lijken steeds vaker walk-in douches tevoorschijn te komen, met grote ruiten van glas of solide muren die de volledige ruimte omsluit. Dit in de plaats van de traditionele douchecabine.

Waarom zou men afstappen van de compacte douchecabine en deze verruilen voor een meer ruime doucheruimte? Vermoedelijk omdat een dergelijk ruimte de behoefte aan uiterlijke verzorging en wellness beter ten goede komt.

Badkamers in lijn met de huisinrichting

De voorspellingen zeggen dat de traditionele badkamer look-and-feel plaatsmaakt voor één dat een reflectie is van de huiskamerinrichting. De trend om dezelfde stijl aan te houden voor zowel de huiskamer als badkamer wordt aangekondigd als groots.

De badkamer lijkt steeds meer de karakteristieken aan te nemen van de algehele inrichting. Het integreren van vrijstaande baden en voorzieningen die lijken op huiskamermeubelen, zijn kenmerkend voor deze trend. Hierdoor krijgt de badkamer tevens meer een gepersonaliseerde en warme uitstraling.

Slimme en intuïtieve verlichting

Toonaangevende designers voorspellen dat slimme en intuïtieve verlichting een steeds grotere rol gaat spelen in de badkamer. Dit houd in dat er meer nagedacht wordt over welke hoek, en welk deel de accenten beter verlicht moeten worden dan de ander. Voor zo’n dergelijk lichtplan zal men na moeten nadenken over de lichtsterkte, warmte van het licht en de locatie.

Voor meer badkamer inspiratie en advies, raadpleeg de Wooning sanitairwinkel bij jouw in de buurt.