Barbecueën in stijl

Blog - barbecueën in stijl

Wonen is tegenwoordig meer dan het bezitten van een huis. Waar we wonen is de plek waar we tot rust komen, waar we ontspannen en waar we ons gevoel kunnen etaleren door de inrichting van onze woning. Wonen is persoonlijk, waarbij we ons bewust zijn van onze eigen identiteit, waar we onszelf zijn en waar het warm aanvoelt. 

Wonen beperkt zich al lang niet meer tot het huis zelf. De tuin is een verlengde geworden van de woning en ook hier creëren we een sfeer waar we ons thuis voelen. We zitten vaker en langer buiten en genieten graag samen met onze vrienden van de buitenlucht waar een "bbq nieuwe stijl" niet mag ontbreken. Dat is een bbq waar aandacht is voor ieders smaak en wensen en waar de presentatie net zo belangrijk is als het eten zelf. Grote tafels met verse vis en sappig vlees, de mooiste groenten en vele soorten kruiden zijn de basis van deze bbq. Iedereen kiest zijn eigen smaken waarna er langdurig en met respect voor de ingrediënten, van de bbq wordt genoten. Het mag allemaal wat losjes en informeel zijn, waarbij we de tijd hebben om prettige gesprekken met elkaar te voeren, om te lachen en een heerlijke tijd samen te beleven.

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen keuken tuin

Er is natuurlijk ook aandacht voor de omgeving. Heerlijke loungestoelen zorgen voor een comfortabele zitplaats, zeker als ze zijn voorzien van zachte kussens en warme dekens. Oud en robuust aardewerk in combinatie met subtiele sfeerverlichting geven een sfeervolle uitstraling. Potten met verse kruiden hebben een natuurlijke uitstraling en nodigen uit om deze ook te gebruiken. Achtergrondmuziek verhoogt de stemming. Er zijn schaduwplekken tegen het felle zonlicht en houtkachels of heaters voor als koelte van de avond invalt. Ieder tijdstip en moment is geschikt om de bbq te beleven.

Iedere plek en ieder gezelschap stelt eisen aan het soort bbq die er wordt gebruikt. In de basis zijn er drie soorten verkrijgbaar; de traditionele houtskoolbarbecue, de gasbarbecue en de elektrische barbecue. Ze hebben allemaal hun specifieke voordelen waarbij het wel belangrijk is dat het oppervlakte voldoende groot is om alle gasten gelijktijdig te kunnen laten eten. Voor wisselende groepsgrootte en situaties is het hebben van meerdere bbq's helemaal geen gek idee. Een bbq met vrienden is een geweldig idee, maar soms wil je ook samen met je geliefde meer intiem een hele gezellige avond beleven waarbij er ook plaats is voor een bbq. Kijk op Green Egg Totaal voor alle soorten wensen en deskundige uitleg.

Eet smakelijk!