Besparen op je verhuizing

Omdat een verhuizing dikwijls heel wat kosten met zich meebrengt willen we je graag enkele tips meegeven om hierop te besparen.

1. Je verhuizing doen tijdens de week.
Hoewel je een deel van je spullen zelf kan verhuizen, lukt dit niet voor alles. Sommige zaken zijn te groot en daarvoor heb je een verhuisbedrijf nodig of moet je een vrachtwagen huren. Omdat bij veel van deze verhuisfirma's en verhuurdiensten de kosten tijdens het weekend hoger liggen plan je deze beter in tijdens de week.

2. Opruimen en inpakken.
Wacht hiermee niet tot de laatste dag. Ga door al je spullen en maak een selectie van wat je wel of niet wil houden. Veel mensen verzamelen na verloop van tijd enorm veel spullen die ze eigenlijk niet meer nodig hebben of niet meer gebruiken. Maak er dan ook gebruik van bij de voorbereiding om spullen die je niet meer nodig hebt weg te doen. Hoe minder spullen je dient te verhuizen hoe meer je kan besparen op de duur van de verhuizing waardoor de kosten van de verhuisfirma of verhuurdienst lager zullen liggen.

3. Verhuisdozen.
Hoewel je deze op verschillende plaatsen kan aankopen en dit een gemakkelijke oplossing is, kosten deze dozen al snel heel wat centen. Vanaf het moment dat je weet dat er een verhuizing zit aan te komen kan je je hier al op voorzien. De meeste supermarkten hebben een plaats waar hun klanten dozen kunnen meenemen. Maak er dus een punt van als je gaat winkelen van te kijken of er dozen mee te nemen zijn of spreek het winkelpersoneel hierover aan. Zij zullen je graag helpen hiermee en jij kunt besparen.

4. Vooraf informeren.
Indien je geconfronteerd wordt met een verhuizing is het mogelijk dat je recht hebt op bepaalde vergoedingen. Maak hier dan ook gebruik van. Voorbeelden hiervan zijn een vergoeding die voorzien wordt voor mensen die moeten verhuizen omwille van het werk of omdat hun huurhuis gesloopt wordt. Vaak weten mensen dit niet en lopen ze zo een mooie vergoeding mis. Het is aan jou om hiervoor te informeren.

Met een minimum aan moeite kan je toch een aardig bedrag besparen, je moet er alleen zelf achteraan gaan en een goede voorbereiding treffen.

Bronnen foto's: Planitdiy, Legalzoom