Beste opties voor een duurzame vloer


Heeft je vloer zijn beste tijd gehad en is het tijd voor een nieuwe? De keuze is groot, maar het is lastig om een vloer te vinden die functioneel is én mooi. Maak kennis met twee duurzame vloeren die dit uitstekend combineren: gietvloer en beton cire.

 

Gietvloer is een stootvaste en hygiënische vloer
De gietvloer is in veel bedrijfspanden en woningen terug te vinden. Dat is niet heel gek gezien alle voordelen. De vloer is eenvoudig aan te leggen, want de vloer wordt gegoten. Een gietvloer hoeft dus niet helemaal met de hand gelegd te worden. De vloer heeft nog meer praktische voordelen. Zo is het naadloos en hierdoor gemakkelijk schoon te maken. Ook is de vloer hypoallergeen! Pollen en stof krijgen geen kans en worden door de gietvloer afgestoten.

Je kunt de gietvloer gerust een duurzame vloer noemen. Door de hygiëne van de vloer en het zeer sterke materiaal, gaat zo’n vloer ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Eenmaal toe aan een nieuwe vloer? Je kunt gewoon een nieuwe vloer over de huidige gietvloer leggen, of een vloercoating laag aanbrengen.

Daarnaast is ook de uitstraling van de gietvloeren voor veel mensen een reden om voor dit type vloer te kiezen. Je kiest voor een strakke vloer die vooral goed staat in moderne ruimtes. De vloer is in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Een gietvloer kun je leggen in iedere gewenste kleur. Hierdoor sluit de vloer altijd perfect aan op jouw wensen.

Beton cire voor een complete ruimte
Ook de vloer van beton cire kan een zeer goede keuze zijn. Beton cire lijkt op een betonvloer, maar heeft extra voordelen. Deze vloer is eigenlijk ook geen gietvloer, maar heeft wel veel eigenschappen gemeen met de gietvloer. Zo is ook dit type vloer hygiënisch, sterk, naadloos en slijtvast. Al deze kenmerken maken het tot een goede keuze voor een duurzame vloer die lang meegaat.

Een beton cire vloer wordt met de hand afgevlakt. Beton cire heeft als voordeel dat het ook voor de wanden gebruikt kan worden. Daardoor kan je met beton cire echt een geheel maken van een ruimte. Het materiaal is dan ook zeer populair voor in de badkamer. Wat de kleur van beton cire betreft, heb je net iets minder mogelijkheden dan met de gietvloer.

Welke vloer kies jij?
Zowel de gietvloer als de vloer van beton cire kunnen een zeer goede keuze zijn, zeker op het gebied van duurzaamheid en hygiëne. Het is dan ook aan te raden om je eens goed in de mogelijkheden te verdiepen. Beton cire heeft als voordeel dat je een ruimte tot een geheel kunt maken met ook beton cire muren. Dat is bijvoorbeeld mooi in de badkamer of wc. De gietvloer is weer eenvoudiger aan te leggen en is bovendien stootvast. Hierdoor is de gietvloer meer geschikt voor ruimtes zoals garages, magazijnen of industriële bedrijven. Twijfel je nog welke vloer het meest geschikt is? Coating Vloer & Company geeft vrijblijvend advies over de beste deals en keuzes. Zo vind je altijd een vloer die geschikt is voor jouw type woning of bedrijf én die zolang mogelijk meegaat.