BINK lampen, staat voor genieten

 

Interview met oprichters en eigenaren, Annemarie & Gijs Buis

"Vanwaar de naam BINK?"
Annemarie: “ We hebben een naam uitgezocht die past bij de stoere en robuuste producten waar BINK voor staat.  Armaturen die de tand des tijds met vlag en wimpel  doorstaan. Stoere & functionele ontwerpen dus.. BINK”

"Waar komt jullie passie voor lampen  vandaan?"
Gijs: “We komen veel in Frankrijk waar we verliefd zijn geworden op het ontwerpen de functionaliteit van Jieldé lampen. Toen we ons daarin verdiepten, kwamen we veel informatie over de Bauhaus periode tegen. Bauhaus was een kunstbeweging uit begin 20ste eeuw waarbij efficiëntie en elegantie het hoogste steven was. De ontwerpen  werden toen nog gemaakt om te blijven. Dit gedachtegoed en de tijdloze designs hebben het fundament gelegd voor het assortiment van BINK”.

"Hoe bewaken jullie de balans tussen werk en privé?"
Annemarie: “Dat is wel eens moeilijk. Ik heb een  leuke maar ook drukke baan in Den Haag bij een grote investeringsmaatschappij en daardoor spreken we elkaar meestal  in de avond. Dan denk ik wel eens “Zit ik nu weer achter dat scherm”? Daar tegenover staat dat we iedere keer echt een kick krijgen van leuke  ontwikkelingen bij BINK. Als opdrachtgevers bij ons terugkomen zoals Heineken dan doen we toch iets goed”.

Gijs: “Ja dat is heel fijn. Ik ben meer van de operatie en ontwikkeling. Annemarie houdt de grote lijn in de gaten en natuurlijk de financiën. De balans moeten we iedere keer opnieuw uitvinden omdat BINK nog in ontwikkeling is en wij ons daardoor ook steeds moeten aanpassen. Gelukkig vinden we nog voldoende tijd om als gezin door te brengen zonder het altijd maar over lampen  te moeten hebben”.

"Waar zijn jullie nu mee bezig?"
Gijs: “De introductie van The Lampster natuurlijk! Daarvoor staan we op de Beurs Eigen Huis in Utrecht. De komende maanden gaan we besteden aan het in de markt zetten van dit te gekke lampje”.  Ik weet zeker dat The Lampster vele harten zal veroveren, het design is echt cool, een lamp met attitude!”

Annemarie: “Ja The Lampster is nu onze focus Daarnaast tonen we dat BINK turnkey projecten kan opleveren zoals woonhuizen, restaurants tot bowlingbanen aan toe”.

"Welke tip zou je onze beursgangers die een huis gaan bouwen willen meegeven over verlichting?"
Gijs: “Nou, ik heb er wel een paar. De belangrijkste heeft niets te maken met armaturen maar wel met licht. Zorg dat je bekend bent met de lichtinval van de zon op je huis in de verschillende seizoenen. Er zijn  programmatjes op de markt om dat te simuleren. Hierdoor ben je in staat om je huis optimaal in te richten. Waar de armaturen moeten komen is daar een afgeleide van. Wat armaturen betreft, zorg dat je iets neemt waar je blij van wordt en goed is gemaakt. Het behoudt dan ook nog eens zijn waarde”.

Annemarie: “Er is een blog afdeling op de site waarop wij onze ontwikkelingen delen en inspireren met tijdloos design”.