Binnendeur trends

Na jarenlang nauwelijks aandacht te hebben besteed aan binnendeuren, zien we deze tegenwoordig als een belangrijk onderdeel van het interieur. Met stijlvolle binnendeuren maak je je interieur compleet. Maar, wat zijn nu precies de huidige trends op dit gebied? Je leest het in dit artikel!

binnendeur staal aspen realiseer je droomhuis

 
Staal
Met stip op één staat de stalen binnendeur. De laatste jaren is deze deur ontzettend in opkomst geraakt. Er kan zelfs wel gezegd worden dat de stalen binnendeur inmiddels niet meer weg te denken is uit de interieurwereld. De stalen binnendeur vind haar oorsprong binnen de industriële woonstijl, maar heeft inmiddels ook andere woonstijlen bereikt.

Aanvankelijk begon de populariteit bij (mat)zwarte, stalen ensuite deuren met transparant glas. Inmiddels is de keuze verbreed naar diverse staalkleuren (zwart, wit, goudkleurig, zilverkleurig), coatings (hoogglans, mat, gekleurd), glastinten (transparant, mat, rookglas, melkglas) en patronen in het raamwerk. Je kunt er zelfs voor kiezen om deuren op maat en naar eigen wens te laten ontwerpen bij specialisten als Van Dijk Metaaldesign.

binnendeur hout aspen realiseer je droomhuis

Kleurrijk
Een andere trend die we in 2022 veel terug zien in de interieurwereld, is het schilderen van binnendeuren. Waar binnendeuren voorheen simpelweg in wittinten of houttinten uitgevoerd werden, schilderen we deuren tegenwoordig in allerlei opvallende kleuren. Zo is het een trend om binnendeuren in dezelfde kleur als de omgeven wand te schilderen, maar zien we ook veel deuren een afwijkende kleur krijgen. Met name karakteristieke deuren in historische panden laten we er graag uitspringen.

Deurbeslag
Daar houdt het echter niet op. Op het gebied van deurklinken (of zelfs het gehele deurbeslag) is tevens een duidelijke trend gaande. Ook hier spelen we niet meer op safe, maar kiezen we voor eigentijdse ontwerpen. Brons, goud, matzwart, glad, korrelig, rond en recht – alles is mogelijk tegenwoordig.

Tenslotte is ook de schuifdeur al enkele jaren populair. Deze trend past uitstekend binnen een landelijk of industrieel interieur. Schuifdeuren worden dikwijls uitgevoerd in robuust en al dan niet onbewerkt hout met een grof (mat)zwart of bronzen deurbeslag. Echter kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een verfijnde deur met een eveneens fijn deurbeslag.