Jong geleerd is oud gedaan: speelgoed voor interieurspecialisten in de dop

Wie de beroepskeuze van de kids al op jonge leeftijd wat wilt sturen, koopt een boomini poppenhuis. Als de kleintjes spelen met zo’n interieur, één waar de meeste volwassen huiseigenaren enkel van kunnen dromen, moeten daar toch wat binnenhuisarchitecten en stylisten uit voortkomen.

De poppenhuizen van het Poolse merk zijn dan ook niet zomaar speelgoed: de huizen met de namen WHITE en WOOD werden ontworpen door een heuse architect, de inrichting door een interieurontwerper. De eigenaar van boomini, Joanna Kruszec, werkte voorheen in de luxe mode-industrie. Nadat ze zelf moeder werd én een tentoonstelling over modelwoningen in het MOMA in New York bezocht, besloot ze tot een carrièreswitch. Met deze fraaie speelmeubels tot gevolg. Volgens Kruszec doen ze niet onder voor andere klassieke designerstukken in huis.

Daarmee brengt ze het poppenhuis terug tot wat het vroeger was: een kunststuk gemaakt door getalenteerde kunstenaars en timmerlieden, in die tijd enkel te vinden in paleizen en adellijke residenties.
Deze moderne poppenpaleisjes zijn helemaal kindproof en dus perfect om mee te spelen – ook voor volwassenen met stylingambities.

Credits: Perscentrum Wonen