Bouw je droomhuis met multiplex


Met multiplex kun je ontzettend veel verschillende kanten op. Zo kun je er wanden, daken en vloeren van maken, maar ook meubels. Kortom: wil jij je eigen droomhuis realiseren? Maak dan zeker gebruik van multiplex! In dit artikel lees je welke soort multiplex het beste past bij jouw project.

Wat is multiplex?
Multiplex bestaat uit verschillende soorten houtlagen. Je kunt het gebruiken voor veel verschillende soorten projecten, bijvoorbeeld voor meubels of timmerwerk. Dat maakt multiplex zo handig! Multiplex is heel licht van gewicht, is duurzaam en heeft maar weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het ook nog eens te verkrijgen in veel verschillende soorten en kleuren en een stuk goedkoper dan normaal hout.

Verschillende soorten multiplex
Doordat het aanbod van multiplex zo ontzettend divers is, kun je het gebruiken voor veel verschillende soorten projecten. De meest populaire soort multiplex is berken, wat gemaakt is van berkenhout. Dit soort multiplex is heel licht van gewicht en van kleur. Ben je op zoek naar een multiplex die rustig oogt en makkelijk te zagen is? Ga dan voor berken. Wanneer je meubels wilt gaan maken van berken, dan kun je het beste voor de Russische berken kiezen. Deze soort is bijna exact hetzelfde als de normale berken, maar ziet er iets mooier uit door de vlamtekeningen.

  • Wil je gaan werken met ronde vormen? Dan kun je het beste kiezen voor buigtriplex. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze soort multiplex heel flexibel waardoor je hem makkelijk kunt buigen.
  • Daarnaast heb je pontprime multiplex. Deze soort is eveneens licht van gewicht maar wel heel stabiel. Daarom wordt pontprime multiplex vaak gebruikt voor het maken van meubels of caravans.
  • Een andere soort multiplex welke heel licht van gewicht is, is multiplex gemaakt van populierenhout. Net als pontprime multiplex is ook deze soort heel stabiel, waardoor je er makkelijk mee kunt werken.
  • Tot slot heb je hardhout multiplex, deze multiplex is gemaakt van verschillende tropische houtsoorten.

Multiplex en zijn voordelen
Dat multiplex ontzettend veel voordelen heeft, is vast al wel duidelijk. Het is niet alleen duurzaam en goedkoop, maar door de hoeveelheid aan verschillende soorten kun je er ook nog eens veel kanten mee op. Bijvoorbeeld een knieschot maken voor op zolder, of zelfs een heel meubelstuk zoals een bijzettafel. Met multiplex kan het allemaal!