Candia

Candia Candia
Candia Candia Candia
Candia

De Hoge Krocht 1
2201 TP Noordijk
info@candiastrom.nl
Tel: 085 0656636
Tel: 06 45536644
www.candiastrom.nl
Stel je vraag

Natuurlijk slapen op Candia

Candia maakt de meest comfortabele en kwalitatief hoogwaardige matrassen van Griekenland en begeeft zich nu ook op de Nederlandse markt. Candia bedient zowel de consumentenmarkt als de hotelier met een unieke slaapervaring gebaseerd op natuur en ambacht.

De Griekse matrassenfabrikant ontwikkelde in 1985 als eerste bedrijf een handgemaakt anatomisch matras: Bodyfix. Sindsdien volgden er meerdere innovaties op het gebied van fabricage en organisatie, zoals de zelfstandige productie van onze Cotton Calico Pocket Springs. Daarnaast was Candia het eerste ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerde bedrijf van Griekenland.

Vandaag de dag produceert Candia meer dan 29 verschillende soorten gestoffeerde bedbodems, aangevuld met een gloednieuwe beddenlijn. In de fabriek van 8.000 m² in Spata, vlakbij Athene, zijn 120 specialisten werkzaam. De productiecapaciteit van Candia ligt op meer dan 120.000 matrassen per jaar en de apparatuur behoort tot de meest geavanceerde in Griekenland.

Handgemaakt, van de eerste tot en met de laatste productiestap

Candia staat voor ambacht. De mensen uit de Mediterranee praten met hun handen. De specialisten van Candia gebruiken de meest natuurlijke materialen en de meest geavanceerde fabricagetechnieken, van de eerste tot en met de laatste productiestap. De matrassen worden met de hand afgewerkt. Zo leveren we het perfecte resultaat!

‘There, where people talk with their hands and laugh with their soul’

Olijfolie-behandeling

Candia is het enige bedrijf ter wereld dat zijn weefsels met olijfolie behandelt. Dit is een innovatie waar we trots op zijn. Door onze stoffen met olijfolie te behandelen, krijgen ze alle heilzame eigenschappen van olijfolie, waaronder antibacteriële eigenschappen die de huid beschermen. De zuurgraad van olijfolie komt overeen met de zuurgraad van onze huid. De olie doet uw huid zacht en fluweelachtig aanvoelen en beschermt tevens tegen vrije radicalen die ouderdomsverschijnselen bevorderen.

‘There, where you meet magical landscapes, endowed with the charms of nature.’

100% natuurlijke materialen

De natuur weet wat het beste is. Daarom observeren we haar, vertrouwen we haar, leren we van haar en gebruiken we het beste van wat ze ons te bieden heeft. De puurste materialen voor het maken van perfecte matrassen. Alles wat Candia doet is geïnspireerd door de natuur. De matrassen bestaan volledig uit natuurlijke materialen, worden niet verlijmd en hebben de meeste veren (meer dan 19.000 veren in een matras van 160 cm x 200 cm), die de natuurlijke vorm van het lichaam perfect volgen. Denk aan materialen als kasjmier, paardenhaar, katoenwol, kokosvezels, kameelhaar, latex en bamboe.

‘There, where you can touch the soft cotton, the pure wool’

Zelfstandige productie van Cotton Calico Pocket Springs

Een van de innovaties op het gebied van fabricage en organisatie, is de zelfstandige productie van onze eigen Cotton Calico Pocket Springs. Deze veren worden geproduceerd met high quality staal. De huls is gemaakt van licht katoen, 100% natuurlijk materiaal.

‘There, where, as you sink deep into a sweet sleep… you wake up in the Mediterranean!’