Creëer de beste badkamer


De badkamer is de plek waar je tot rust kan komen en waar de meeste me-time plaatsvindt. Maar op welke manier creëren je deze plek en waar moet je allemaal rekening mee houden? In deze blog vertellen we je alles over badkamerinspiratie.

badkamer roze realiseer je droomhuis

Plaatsing
Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, heb je de keuze om de badkamer op jouw gewenste plek te plaatsen. Hiermee kan je rekening houden met op welke plek de zon opkomt of ondergaat. Als je bijvoorbeeld houdt van een douche in de ochtend, is niks lekkerder dan met de zonsopkomst je klaar te maken in je badkamer. Wanneer je badkamer is geplaatst op de plek waar de zon ondergaat, werkt dit ook op een positieve manier. Ook krijgt je badkamer hiermee en warme gloed, wat weer zorgt voor een ontspannen sfeer. 

Kleuren
Naast het hebben van de juiste plek, moet er nagedacht worden over de kleur die je in je badkamer wilt hebben. Het hebben van lichte kleuren zorgt voor sfeer en ruimte in je badkamer. Daarnaast zorgt het hebben van lichte en neutrale kleuren, dat je deze kan combineren met trendy accessoires, zoals kleurrijke handdoeken of badmatten.

badkamer raam realiseer je droomhuis

Badkamermeubels 
Niet alleen de plaatsing is belangrijk, maar ook over de inrichting van een moderne badkamer moet goed worden nagedacht. Voor een badkamer zijn er veel leidingen nodig, waardoor veel mensen een combinatie maken en de toilet en wasmachine ook in de badkamer terecht komen. Gelukkig zijn er kasten waar je de wasmachine in kan plaatsen, maar voor de ultieme relax ervaring is het het beste om deze in een aparte ruimte neer te zetten. Daarnaast zien we steeds meer zwevende meubels in de badkamer terugkomen. De keuze voor zwevende meubels is, omdat deze ruimer ogen doordat ze alleen vast zitten aan de muur. Ook de betegeling kan een speels effect geven, daarbij is het wel belangrijk dat je niet alles doet, maar een deel zodat het er speels uitziet. Ook de kleur van de tegels is belangrijk en bepalend, omdat dit nogal trendgevoelige kleuren kunnen zijn. Laat daarom de keuze vallen op witte, grijze of bruine betegeling.