Creëer een industrieel interieur


Een industrieel interieur is en blijft geliefd, niet gek natuurlijk want je creëert een gevoel van groots wonen.  Deze overgewaaide trend vanuit America, waar men oude fabriekspanden omtoverde tot woningen met de ruwe materialen nog in zicht.

Woon interieur meubels trends REALISEER JE DROOMHUIS Beurs Eigen Huis

Tip 1: zorg voor de juiste industriële basis

Een goed fundament zorgt voor een goed eindresultaat. Voor een industriële uitstraling in je interieur geldt dit uiteraard ook. Zorg derhalve dat je een goede basis aanlegt, hiermee is de helft van de sfeer al bepaald.

Een goede basis leg je door de juiste vloer te kiezen in combinatie met de wanden en plafond. Kies je voor een beton(look) vloer en bakstenen wand(en) dan zit je altijd goed. Zorg dat de balans tussen vloeren en muren goed is, van daaruit ga je verder bouwen.

Woon interieur meubels trends REALISEER JE DROOMHUIS Beurs Eigen Huis

Tip 2: kies het juiste materiaal

De juiste materialen maken of breken je interieur. Bij de industriële look anno 2021 kies je voor een combinatie van echte materialen zoals leer, metaal/staal en (oud) hout. Natuurlijke materialen die leven, die stoer, praktisch en een tikkeltje modern aandoen.

Neem leer, dit eeuwenoude materiaal is niet weg te denken uit ons interieur, naast de praktische aard heeft het als eigenschap dat het een stoer, modern en luxe uitstraling heeft. Het is in de meeste vormen te combineren. We love it.

Daarnaast is metaal ook een materiaal wat niet weg te denken is uit een industrieel en inmiddels ook moderne inrichtingen. Dit product is met de juiste behandeling ook levenslang mee te gaan. Niet gek dus dat leer in combinatie met metaal een super duo is! Een leren fauteuil met metalen frame is hotter dan ooit.

Woon interieur meubels trends REALISEER JE DROOMHUIS Beurs Eigen Huis

Tip 3: de perfecte meubels kiezen

Houd de ruimte overzichtelijk door een paar grote eyecatchers te kiezen, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of een houten eettafel.

Less is more geldt écht als het gaat om een industriële inrichting. Vul niet ieder hoekje in je huis dus met allemaal verschillende woonaccessoires, maar kies juist voor industriële robuuste grote eyecatchers.

Woon interieur meubels trends REALISEER JE DROOMHUIS Beurs Eigen Huis

Tip 4: gebruik natuurlijke kleuren

Een industrieel interieur gaat hand in hand met natuurlijke materialen en kleuren. Zij zijn één.

Denk hierbij aan aardetinten, zoals bruin, cognac, grijs en zwart. 

Woon interieur meubels trends REALISEER JE DROOMHUIS Beurs Eigen Huis

Tip 5: warme en zachte accessoires zijn een must

De juiste accessoires zijn ook in een industriële inrichting de kers op de taart.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, kies bij het aanschaffen van de decoratie ook voor natuurlijke tinten en materialen. Zoals dat perfecte wollen plaid voor in je leren bank, het stoere en warme gebreide sierkussen en een hoogpolig vloerkleed waar je met je blote voeten heerlijk in wegzakt. Welkom thuis in je nieuwe interieur!