Creëer een industriële woonkamer!


Ook in 2021 nemen we nog geen afscheid van het industriële interieur. Het blijft een populaire woonstijl die op verschillende manier kan worden toegepast. In dit artikel bespreken we hoe je de stoere look kunt verwerken in de woonkamer. Onder andere door gebruik te maken van de juiste materialen en door goed te letten op het kleurenpalet. Lees alle belangrijke aandachtspunten hieronder.

1. Kies voor industriële verlichting
Verlichting heeft veel invloed op de uitstraling van je woonkamer. Zeker ’s avonds zorgt het voor een aangename sfeer en natuurlijk voor goed zicht. Voor een industriële look is het belangrijk om goed te kijken naar het design van je lampen. Het ontwerp mag lekker robuust zijn, een donkere kleur hebben en een stoer materiaal bevatten. Zet bijvoorbeeld een grote industriële vloerlamp naast de bank om eenvoudig een lege hoek op te vullen. Of hang een fabriekslamp boven de salontafel, zet een metalen tafellamp op de kast of kies voor een robuuste wandlamp. Kijk voor meer ideeën en geschikte industriële lampen op Directlampen.nl.

2. Maak gebruik van stoere materialen
In een industriële woonkamer mogen stoere materialen niet ontbreken. Denk aan (zwart) metaal, beton, hout met een robuuste uitstraling en (kunst)leer. Verwerk dit zowel in de grote meubelstukken als in de kleine accessoires voor het beste resultaat. Voor meer sfeer kun je het afwisselen met een fluwelen poef of zachte sierkussens.

3. Koop robuuste zitmeubelen
Wees niet bang om te kiezen voor een robuuste hoekbank of relaxfauteuil. Bij deze woonstijl mag je best een statement maken in de zithoek! Als je bang bent dat de woonkamer hierdoor erg klein zal ogen, is het slim om de andere meubels wat verfijnder te houden. Combineer de leren bank bijvoorbeeld met een ronde salontafel met dunne metalen poten voor meer balans.

4. Werk met een opvallende muur
Met een opvallende en stoere muur haal je in één klap de industriële look in huis. Eigenlijk is alles met een rauwe uitstraling prima. Of het nou een echte bakstenen muur is of behang met een betonlook. Kies iets wat ook qua kleur goed aansluit bij de rest van je inrichting.

5. Let op het kleurenpalet
Over kleur gesproken: bij een industriële woonkamer is het mooi om de basis vrij neutraal te houden. Zwart, grijs en bruin zijn een perfecte keuze. Voeg eventueel wit toe voor een frisse touch of juist meer aardetinten voor een warmere sfeer. De kleurrijke accenten kun je doorvoeren in de kleine accessoires.