Creëer een sfeervolle woonkamer


De woonkamer is een centrale plek in huis. Het is de plek om een filmavond te organiseren en de ruimte om je vrienden en familie te ontvangen. Wil je daarom jouw woonkamer graag extra sfeervol inrichten? Maar heb je geen tijd en/of geld om grote aanpassingen te doen? Dat snappen we! We geven je daarom 3 eenvoudige tips, zodat je vandaag nog kunt starten met de makeover van je woonkamer!

woonkamer planten realiseer je droomhuis

Kleur is belangrijk
Het maakt niet uit of je kiest voor een kleurtje op de muur of dat je liever kleur verwerkt in je meubels en/of accessoires. Als je maar kleur toevoegt aan je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een warmte tint op de muren of ga voor een combinatie van kleurrijke kussens en kussens met een rustige kleur op de bank. Wil je liever eerst wat inspiratie? Kijk dan eens rond op Pinterest of ga naar een meubelboulevard! Let wel op dat de kleuren voor een geheel zorgen. Anders loop je het risico dat het chaotisch overkomt in plaats van sfeervol.

Voeg groen en bloemen toe
Zorg voor (extra) leven in huis! Denk bijvoorbeeld aan een mooie bos bloemen. Die bevatten niet alleen kleur, maar zorgen er ook voor dat de mensen in huis positiever en vrolijker worden. Als je geen zin hebt om iedere week naar de markt te gaan om een bos bloemen te kopen, dan zijn er diverse bloemenabonnementen die je kunt nemen. Met zo’n abonnement krijg je regelmatig een bos bloemen thuis gestuurd. Extra makkelijk!
Iedere week een nieuwe bos bloemen kopen kan wel aardig in de kosten lopen. Een budgetvriendelijke optie is dan ook om extra groen toe te voegen. Ga naar het tuincentrum bij jou in de buurt en creëer een mini jungle of kies juist een paar kleinere planten uit. Dit zorgt niet alleen voor een huiselijke sfeer, maar planten zorgen ook nog eens voor luchtzuivering.

woonkamer kastje foto realiseer je droomhuis

Voeg een persoonlijke touch toe
Kom je ook wel eens in huizen waar je niets persoonlijks tegenkomt? Dan herken je vast het gevoel dat een ruimte dan direct minder gezellig aanvoelt. Hang bijvoorbeeld een foto op van die ene last minute wandelvakantie op of zet een familiefoto op het dressoir.

Wil je naast het toevoegen van foto’s ook nog op een andere manier een persoonlijke touch toevoegen aan je woonkamer? Kies dan bijvoorbeeld een aantal souvenirs uit en zet deze in een vitrinekast.