De 5 leukste woontrends van 2020


Natuurlijke kleuren in huis, het gebruik van bamboe, gouden tegels in de badkamer, color blocking… we worden overspoeld met woontrends. Voor sommige woontrends moet je je hele interieur omgooien, andere woontrends zijn voor de puntjes op de i. Interieurwebsite Roomed is expert op het gebied van woontrends, en deelt de 5 meest toonaangevende woontrends van 2020 met je. 

Blog woontrends 2020 Beurs Eigen Huis

Woontrend 1: natuurlijke kleuren en materialen
In een wereld waar alles steeds gehaaster wordt, is het fijn om tot rust te komen in je eigen interieur. Dat kan aan de hand van natuurlijke kleuren en materialen, een van de woontrends 2020. Hout, jute, marmer en bamboe zijn materialen die we komend jaar steeds vaker in interieur terug gaan zien. Qua kleur mag je denken aan warme rood- en bruintinten, gecombineerd met een accentkleur als okergeel. Ook blauw en groen kan je prima in huis toepassen. Ga wel voor een blauw en groen met een warme (grijze) ondertoon, om de ruimte niet te koud en kil over te laten komen. 

Woontrend 2: droogbloemen
Je kunt er eigenlijk niet omheen: droogbloemen zijn overal. Van gedroogde berenklauw tot gedroogde hortensia bollen, en van pampasgrassen tot volledig gedroogde boeketten. Het fijne van droogbloemen is dat ze veel langer meegaan dan een verse bos bloemen. 

Wil je echt duurzaam aan de slag gaan? Kies er dan voor om zelf droogbloemen te maken. Er zijn bloemen die zich uitstekend lenen om in huis te drogen. Denk aan gipskruid, papaverbollen, eucalyptus takken en lavendel. Verdeel de bloemen in kleine bosjes, hang ze ondersteboven in een warme, droge ruimte, en wacht een paar weken totdat ze volledig uitgedroogd zijn. 

Blog woontrends 2020 Beurs Eigen Huis

Woontrend 3: maximalisme
Als we het hebben over een minimalistisch interieur, dan weet je vast wat we bedoelen. Maar heb je ook al eens van het maximalisme gehoord? Deze woontrend wordt in 2020 steeds populairder. In plaats van rust en weinig items in huis, draait het maximalisme juist om meer, meer, méér. Denk aan het combineren van felle kleuren en prints, maar ook het tentoonstellen van verzamelingen, woonaccessoires en een overdaad aan kamerplanten. 

Woontrend 4: kamerplanten met opvallende bladeren
Als het om kamerplanten gaat is ons motto hoe meer, hoe beter. Dat kamerplanten steeds populairder worden komt vast niet als een verrassing. Wel opvallend is de verschuiving van makkelijke kamerplanten naar kamerplanten met grote, opvallende bladeren. Kamerplanten die je dit jaar overal gaat zien zijn de Calathea Orbifolia, de Alocasia Zebrina en de Peperomia Obtusifolia. Stuk voor stuk planten met bijzondere bladeren waar je naar blijft kijken. 

Woontrend 5: muurschilderingen
De laatste woontrend waar we het graag met je over willen hebben zijn muurschilderingen. Muurschilderingen zijn tegenwoordig niet meer alleen voor kinderkamers. Ze worden steeds hipper en chiquer, waardoor ze een echte eyecatcher voor je interieur zijn. We zien ze dan ook in grote mate voorbijkomen op Instagram, Pinterest en in toonaangevende woonmagazines. Met een muurschildering voeg je een persoonlijk, creatief kunstobject toe aan je interieur.