De juiste technische installaties in uw woning

 

U gaat bouwen of verbouwen

In de eerste plaats denkt u natuurlijk aan het bouwkundig ontwerp; afmetingen, bouwstijl, het aantal kamers, etc. etc. U gaat in overleg met een architect. U oriënteert zich op bouwmaterialen, afwerking en zaken als sanitair, keuken en vaste inrichting.

Aan de technische installaties hecht u waarschijnlijk veel minder belang. U heeft misschien geen bijzondere wensen en u vertrouwd er op dat uw architect en het bouwbedrijf zullen zorgen voor passende en marktconforme installaties. Ook in het verleden heeft u wellicht weinig aandacht aan uw installaties besteed en er zijn veel andere vraagstukken waarvoor u zich ziet gesteld.

 

Aandacht voor de technische installaties

Echter, er is veel veranderd op het gebied van wet- en regelgeving en de wijze van bouwen. Woninginstallaties zijn een stuk belangrijker, omvangrijker, complexer en duurder geworden. Uw energiegebruik, comfort, woongenot en gezondheid worden in hoge mate bepaald door de installaties.

Kijkt u eens naar het installatiewerk op deze tussenvloer. Dit beeld is onvergelijkbaar met de eenvoudige en beperkte installaties in oudere woningen.

Meer informatie over technische aandachtspunten in nieuwe of te verbouwen woningen en het belang van woninginstallaties, wordt u aangeboden via een korte videofilm die u kunt vinden op: “20 Tips en valkuilen woninginstallaties”.

En natuurlijk is sprake van veel meer installaties dan alleen voor verwarmen, koelen en ventilatie. Voor een overzicht kunt u gebruik maken van de gratis “Checklist woninginstallaties”. U zult zien dat veel meer keuzen moeten worden gemaakt dan u wellicht dacht, en bovendien dat er tal van opties en mogelijkheden bestaan waarvan het naderhand spijtig kan zijn, dat deze niet eerder aan de orde zijn gekomen.

 

Rolverdeling – blijf zelf in controle

Natuurlijk denkt uw architect met u mee over de installaties in uw nieuwe woning. Deels noodgedwongen omdat een aantal uitgangspunten van belang is voor de vergunningaanvraag en omdat rekening moet worden gehouden met de opstelruimte van de installaties, die overigens sterk is toegenomen.

Een architect is echter natuurlijk geen installatiedeskundige. Vaak wordt daarom een beroep gedaan op een uitvoerend installatiebedrijf. Soms worden de installaties voorgesteld of gekozen door de opsteller van de energieprestatieberekeningen. In beide gevallen ontvangt u niet de beste oplossing. Installateurs bieden oplossingen die zij zelf graag in uitvoering nemen en streven naar een concurrentievoordeel. Het rekenbureau kiest oplossingen waarmee wordt voldaan aan de vergunningseisen. Beide methoden zijn in uw nadeel.

Wat de beste keuze is hangt naast de kenmerken van uw woning ook sterk af van uw eigen behoeften, wensen en eisen. Deze keuzen kunnen dus nooit zonder meer door anderen worden gemaakt. Daarnaast is de installatieomvang veel groter dan hierboven aan de orde is gekomen. 

Het is daarom nodig dat u zelf betrokken bent bij het kiezen van de technische oplossingen in uw woning. Hiervoor moet u beschikken over voldoende voorkennis en inzicht. 

 

Alle benodigde informatie, kennis en begeleiding bijeen

Vaak neemt men de toevlucht tot Google, of gaat men te rade bij installateurs of leveranciers. Veel tijd en inspanning later, blijkt dan dat veel tegenstrijdige informatie is verzameld en men door de bomen het bos niet meer ziet. Vervolgens wordt vaak ingestemd met de oplossing (en prijzen), als aangeboden door de meest vertrouwenwekkende partij. Men heeft geen mogelijkheid om vragen te stellen aan een onafhankelijke en betrouwbare deskundige.

Het programma Mijninstallatieadvies biedt een betrouwbaar en effectief alternatief. Op uw eigen tijd en plaats, ontvangt u hiermee alle benodigde informatie en via handige hulpformulieren met ja/nee-vragen, stelt u zelf uw eigen programma van eisen op. Van veel toegevoegde waarde is de mogelijkheid om uw persoonlijke vragen te bespreken met een ervaren installatieadviseur, tijdens een ontmoeting of via een webinar.

 

Velen gingen u voor

Mijninstallatieadvies biedt de betrouwbaarheid en kwaliteit van een onafhankelijk en persoonlijk adviseur, maar met extra toegevoegde waarde en tegen veel lagere kosten. Het programma heeft ruimschoots bewezen dat het een praktische, waardevolle en zeer gewaardeerde oplossing biedt waar u echt mee bent geholpen. Niettemin hanteren wij nog steeds onze “niet-goed-geld-terug-garantie”. Wij willen namelijk niet dat u hoeft te twijfelen over uw keuze om deel te nemen. Wij zijn u graag van dienst.