De juiste technische installaties in uw woning

 

U gaat bouwen of verbouwen

In de eerste plaats denkt u natuurlijk aan het bouwkundig ontwerp; afmetingen, bouwstijl, het aantal kamers, etc. etc. U gaat in overleg met een architect. U oriënteert zich op bouwmaterialen, afwerking en zaken als sanitair, keuken en vaste inrichting.

Aan de technische installaties hecht u waarschijnlijk veel minder belang. U heeft misschien geen bijzondere wensen en u vertrouwd er op dat uw architect en het bouwbedrijf zullen zorgen voor passende en marktconforme installaties. Ook in het verleden heeft u wellicht weinig aandacht aan uw installaties besteed en er zijn veel andere vraagstukken waarvoor u zich ziet gesteld.

 

Aandacht voor de technische installaties

Echter, er is veel veranderd op het gebied van wet- en regelgeving en de wijze van bouwen. Woninginstallaties zijn een stuk belangrijker, omvangrijker, complexer en duurder geworden. Uw energiegebruik, comfort, woongenot en gezondheid worden in hoge mate bepaald door de installaties.

Kijkt u eens naar het installatiewerk op deze tussenvloer. Dit beeld is onvergelijkbaar met de eenvoudige en beperkte installaties in oudere woningen.