De kosten van een traplift?

Blog - hoe veel kost een traplift in huis?

Trapliften zijn erg belangrijke hulpmiddelen voor senioren en zijn in sommige gevallen zelf onmisbaar om zelfstandig in de eigen woning te kunnen blijven. Over de prijzen hiervoor bestaat echter nog veel onduidelijkheid onder senioren. Leveranciers van trapliften vermelden in de meeste gevallen geen prijzen voor de trapliften die zij verkopen. Het is daardoor moeilijk om online onderzoek te toen naar de kosten voor een traplift. Om u een beter beeld te geven informeren wij u daarom wat een traplift ongeveer kost. Allereerst zijn er twee belangrijke factoren die de prijs bepalen:

  • Wat voor trap u in huis heeft
  • Of u een nieuwe of tweedehands traplift koopt

Tachtig procent van alle woningen in Nederland die over een trap beschikken hebben minimaal 1 bocht in de trap zitten. Trapliften voor trappen met een bocht kosten aanzienlijk meer dan een traplift voor een rechte trap. Het marge hiertussen ligt gemiddeld tussen de 2500 – 4000 euro bij het aanschaffen van een nieuwe traplift.

Prijzen nieuwe traplift

  • Bij een rechte trap 2500 - 4000 euro
  • Bij een trap met bocht 5500 - 8000 euro

Aanschaffen tweedehands traplift
Het grootste voordeel van het aanschaffen van een tweedehands traplift is dat u een heel stuk minder betaald. Het nadeel is dat tweedehands trapliften een kortere levensduur hebben en minder of geen doorverkoopwaarde. Het eerste jaar zult u altijd gebruik kunnen maken van verkopergarantie. Wanneer dit jaar verloopt zult u in de meeste gevallen extra garantie in moeten kopen bij de leverancier.

Prijzen tweedehands traplift

  • Bij een rechte trap 1500 - 2500 euro
  • Bij een trap met bocht 2500 - 4000 euro

Kan ik mijn traplift vergoed krijgen?
Sinds 2015 is het moeilijker geworden om een vergoeding te krijgen om u te helpen bij het aanschaffen van een traplift. Deze vergoeding is alleen via de gemeente te verkrijgen en niet via uw zorgverzekeraar. Omdat het beleid van elke gemeente anders is en de wet maatschappelijke ondersteuning is aangescherpt is de kans op een vergoeding kleiner geworden. Het is altijd raadzaam om met meerdere traplift leveranciers in gesprek te gaan om er achter te komen wie voor u de beste oplossing kan bieden.