De leukste vloerkleden trends van 2018

Vloerkleden brengen sfeer aan iedere ruimte zijn eigenlijk onmisbaar in ieder modern interieur. Wil je graag een verandering in jouw woning aanbrengen dan kan de keuze voor nieuw vloerkleed al een wereld van verschil maken. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, dessins en materialen; maar wat zijn nu eigenlijk de trends van dit jaar? Onderstaand een overzicht van de meest opvallende vloerkleden trends van 2018.

Geometrische patronen

Het geometrische patroon is een van de meest toonaangevende woontrends op dit moment en zo ook op het gebied van vloerkleden. Wil je graag een nieuw vloerkleed kopen dan kom je tijdens de zoektocht naar een nieuw vloerkleed veel varianten tegen met patronen van vierkanten, cirkels en/of driehoeken. De patronen zijn veelal verkrijgbaar in talloze kleurencombinaties en zo is er voor ieder interieur wel een passend dessin te vinden. Strakke lijnen met een zachte en speelse look, prachtig te combineren met aardse materialen en kleuren. 

Effen vloerkleden

Effen, neutrale vloerkleden zijn echte sfeermakers in huis en een paar mooie, eenvoudige vloerkleden dragen al snel bij aan een warme en prettige ambiance. Een mooi, effen vloerkleed is tijdloos en kan, afhankelijk van de trend op dat moment, eenvoudig worden vervangen door een kleed in een andere kleur of van een ander materiaal. Bij de urban jungle trend van nu zijn vloerkleden in een mooie pastelkleur een spannende match, maar ook fellere tinten of juist meer aardse tinten passen goed bij de woontrends van nu. 

 

Out of the Box

Een vloerkleed aan de muur? Waarom ook niet! Een vloerkleed hoeft niet perse op de vloer te liggen maar kan ook prachtig staan aan een grote wand. Zorg er wel voor dat het niet te druk wordt in je interieur. Zijn alle andere muren neutraal dan kan een printje prima! Maar heb je al veel aan de muur hangen kies dan een kleed met iets  meer eenvoud.

Mix it up

Een duidelijke woontrend van nu is het mixen van meerdere stijlen. Gooi dus alle regels overboord en combineer er op los! Juist de combinatie van verschillende kleuren en materialen zorgt voor authenticiteit en voorkomt dat jouw interieur saai wordt. Je creëert op deze manier al snel een warme en gezellige sfeer, die ook nog eens uniek is. Wat dacht je van een vloerkleed in een felle kleur in combinatie met pastelkleurig meubilair? Alles kan en alles mag dit jaar.