De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in een woning. Het is niet enkel een plaats waar je slaapt, maar ook een goede plek om even lekker te relaxen en tot rust te komen. De slaapkamer wordt helaas vaak vergeten bij het inrichten van een woning. Het is erg belangrijk dat het interieur van een slaapkamer rust uitstraalt, er sfeervol uitziet en echt een persoonlijke ruimte is waar je je even af kunt sluiten van de rest van de wereld. Daarom staan hier wat interieurtips om ook jouw slaapkamer leuk in te richten.


Hoe te beginnen?

Om te beginnen is het erg belangrijk om de stijl van je slaapkamer te bepalen. Donkere tinten zijn vaak het meest effectief voor de slaapkamer. Hierdoor krijg je echt een ontspannen en rustig gevoel, kies bijvoorbeeld voor zwart of donker grijs. Lichte kleuren zoals wit en beige staan ook altijd leuk in een slaapkamer. Hou ook rekening met de meubels en decoratie die je in de slaapkamer wilt plaatsen. Een té gestylde slaapkamer is echter niet echt mooi, het is vaak leuk om 2 of 3 kleuren te combineren. Zorg er hoe dan ook voor dat je persoonlijkheid terugkomt in het interieur.

 

Stoffen en materialen

Er zijn zoveel verschillende stoffen en materiaal op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is wel aan te raden om vanaf het begin zoveel mogelijk dezelfde stoffen te gebruiken voor bijvoorbeeld de gordijnen. Als je bijvoorbeeld ook nog een tapijt en extra kussens wilt wordt de slaapkamer snel erg druk. Wanneer de stoffen een beetje op elkaar aansluiten ga je merken dat de slaapkamer al snel een stuk rustiger wordt. Het geeft ook al een fijne sfeer als de meubels op elkaar aansluiten. Maak dus gebruik van kleuren die bij elkaar passen, of plaats één opvallend object. Plaats bijvoorbeeld een groot schilderij achter je bed of maak gebruik van een opvallende hoes om het dekbed op een king size bed.De ordening van de kamer

In de slaapkamer is de plaatsing van het bed één van de belangrijkste factoren. Deze moet dus de beste plek in de slaapkamer krijgen. Plaats het bed op een opvallende en centrale plek zodat je de andere meubels eromheen kunt plaatsen. Zorg dat er niet teveel spullen in de slaapkamer staan, zo krijg je een open en ruimtelijk gevoel. Als je nog niet zeker bent of alles bij elkaar past is het een aanrader om alles even op te meten.