De 10 voordelen van energiezuinig bouwen met SelektHuis

SelektHuisIeder mens is uniek, iedere woning is uniek. Dat weten we bij SelektHuis als geen ander. Ook op het gebied van energiezuinigheid is iedere wens anders. Daarom maken de specialisten van SelektHuis een persoonlijk energieplan voor u op. Een persoonlijke energieplan is gebaseerd op uw persoonlijke gezinssituatie, de locatie van de woning en uw persoonlijke budget en wensen. Luchtdicht bouwen is de basis van ons persoonlijke energieplan. Welke aanpassingen moet ik doen in mijn nieuwbouwwoning? Hoe werkt dat? En vooral wat levert dit op? Om antwoord te geven op deze vragen, hebben we de voordelen van luchtdicht bouwen op een rijtje gezet.

Energiebesparing

Koude lucht van buiten die het huis binnenstroomt, moet worden verwarmd. Dat kost natuurlijk veel energie. Een nieuwbouwwoning die niet luchtdicht is gebouwd, laat tot wel 1500 m3 buitenlucht per jaar het huis binnendringen. Luchtdicht bouwen bespaart dus een grote hoeveelheid gas op jaarbasis.

De oplossing tegen tochtlekken

Veel voorkomende tochtlekken zijn draaiende delen, stopcontacten, ventilatieroosters, de brievenbus en dakdoorvoeren. Door deze kieren en gaten wordt koude lucht naar binnen gedrukt. Deze lekken veroorzaken ongecontroleerde luchtbewegingen van te koude lucht. Dit zorgt voor tochtklanten. Met luchtdicht bouwen is dit probleem grotendeels verholpen.

Minder geluidsoverlast

Geluid verplaatst zich door trillingen in de lucht. Als de lucht (met de geluidstrillingen) het huis niet binnen kan, kunnen ook de geluiden niet binnendringen. Dit klinkt simpel, maar levert vooral een hoog rendement aan luchtgeluidsisolatie.

Het verwarmingsvermogen van de cv-ketel kan omlaag

Door minder toestroom van koude lucht, hoeft de kachel minder hard te werken. Dit is niet alleen besparend voor het gasverbruik, ook het vermogen van de verwarmingsketel kan hierdoor een tandje minder.

Behoud van uw constructie

Aantasting van de constructie van uw woning wordt voorkomen doordat vochtige lucht niet in kieren en gaten kan binnendringen.

Niet alleen luchtdicht, ook waterdicht

Waar geen lucht naar binnen komt, komt ook geen water naar binnen. Simpel én beter voor het behoud van je woning!

Het ventilatiesysteem werkt beter

Koude lucht aan de loefzijde en warme lucht aan de lijzijde veroorzaken een dwarsventilatie en ongecontroleerde luchtstromen. Bij matige en sterke wind, waait de wind in niet-luchtdichte woningen zo sterk naar binnen dat de ventilatie-box dit niet kan compenseren. Met luchtdicht bouwen is dit probleem verholpen.

De luchtvochtigheid is aangenamer

De lucht in een luchtdicht huis is minder droog. Omdat de lucht beter gecontroleerd wordt door ventilatiesystemen, is de luchtvochtigheid ook beter gecontroleerd.

Betere warmte-isolatie

Als het buiten warm is, stroomt de warme lucht door kieren en gaten naar binnen. De temperatuur in huis stijgt langzaam. Door deze kieren en gaten af te sluiten, kan er ook geen warme lucht het huis in. Hoe luchtdichter de woning, hoe beter de warmte buiten blijft.

Luchtdicht is rookdicht

Omdat rook niet kan ontsnappen naar de buitenkant van uw woning, is de constructie beter bestand tegen brand.

De energiespecialisten van SelektHuis berekenen dagelijks de EPC van woningen en kunnen u daardoor alles vertellen over meer rendement. Wilt u meer informatie over wat u in uw geval slim is? Kom dan naar onze stand op A2.47 tijdens de beurs. Onze specialisten geven gratis praktisch advies, tips en informatie gericht op uw bouwwensen.


www.selekthuis.nl