De tropen naar je achtertuin brengen


De corona crisis heeft ons de afgelopen jaren de waarde van een fijn huis extra duidelijk gemaakt: we zaten aan huis gekluisterd en konden bijna niet naar het buitenland. Nog steeds spendeert men veel tijd thuis, dus het is belangrijk dat je er comfortabel bij zit in je huis. Een belangrijk onderdeel hiervan is een fijne, groene tuin. Door een aantal slimme keuzes te maken in de beplanting van je tuin kan je zelfs het tropische vakantiegevoel naar je achtertuin brengen, wie wilt dat nou niet? Wij zetten een aantal tips voor een tropische achtertuin op een rijtje!

Siergras in plaats van een ouderwets gazon
Heel veel mensen hebben nog een ouderwets groen gazon in de achtertuin. Hartstikke mooi, maar het voelt niet enorm tropisch. Wil je niet aan groen inleveren, maar toch wat exotischers dan een normaal grasveld? Dan kan je siergrassen kopen om je tuin een mooi aanzicht te geven. Siergrassen zijn grasachtige planten die met name vanwege hun decoratieve waarde worden gebruikt. Er zijn enorm veel soorten siergrassen, en ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Voor een echte tropische uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor Chinees prachtriet, Leliegras of een type Zegge: voor iedere tuin en smaak is er een soort.

Tropische tuin tips REALISEER JE DROOMTUIN

Een fijn terras om tropisch te genieten
Naast fijne beplanting wil je natuurlijk ook het tropische comfort naar je achtertuin brengen. Daarom is het belangrijk dat je een fijn en comfortabel terras realiseert. Veel mensen willen enige privacy op hun terras, wat in veel gevallen gerealiseerd kan worden door slimme plaatsingen van boompjes, heggen of struiken. Kies vervolgens een plekje in de tuin met de meeste zon en richt dit zo in dat je tussen de planten tot rust kunt komen. Na werk, in het zonnetje, onder een tropische boom met een verfrissend drankje. Tropischer kan bijna niet toch?

Het hele jaar genieten van een tropische achtertuin
Het is natuurlijk jammer als je alleen in de zomer van een tropische achtertuin kunt genieten. Daarom is het een slimme keuze om ook planten en bomen te plaatsen die hun blad behouden en in de winter doorbloeien. Zoek je een mooie boom die aan deze eis voldoet, dan kun je een beukenhaag kopen. Deze boom behoudt zijn blad, en neemt na de zomer schitterende herfstkleuren aan. Zo kun je ook na de warme zomermaanden nog van een mooie, fleurige tuin genieten.