De voordelen van een openhaard


Een openhaard in huis: dat ademt natuurlijk sfeer. Het doet je direct denken aan een wintersportvakantie waar de houtkachel voor nog meer sfeer zorgt en je lekker warm blijft. Een openhaard geeft letterlijk en figuurlijk een warm gevoel. Maar waarom zou je zelf geen openhaard in huis halen? Het draagt bij aan de warmte in huis, geeft extra sfeer en er bestaan ontzettend vele soorten en maten. Er is dus altijd wel een variant te vinden die bij jouw smaak en interieur past. Wij vertellen je er meer over.

Gezelligheid in huis
Zodra het buiten herfstig wordt, zijn we meer binnen. De kou is weer in aantocht en misschien vallen er dit jaar wel sneeuwvlokjes. Het is dan ook niet gek dat we in de winter meer tijd binnen doorbrengen, dan in de zomer. We trekken warmere kleding aan, maken het binnen gezellig en zorgen ook voor een behaaglijke temperatuur. In de meeste gevallen betekent dat simpelweg even de thermostaat bedienen en hup: de warmte stroomt de kamer in. Maar echt sfeervol is het niet. Hoe zou het zijn als je een openhaard in je huiskamer hebt met daarnaast een mooie stapel openhaardblokken? Die mooie vlammen en die natuurlijke warmte brengen altijd iets extra’s. Een haardstel en wat aanmaakblokjes maken het geheel af.

Een openhaard voor elk interieur
Wie denkt dat een openhaard alleen in een bepaald type huis of interieur zou passen, heeft het helemaal mis. Of je nou een supermoderne woning hebt die van alle gemakken is voorzien of een jaren 30 woning: voor elke woning en bij elke inrichting is een openhaard te vinden. Er zijn openhaarden in alle stijlen: modern, traditioneel, retro of industrieel bijvoorbeeld.

Meerwaarde voor je woning
Een openhaard in huis is ook goed voor de waardestijging van je woning. Naast dat een mooie keuken, een garage, tuin op het zuiden en een X aantal slaapkamers vaak onder de standaard woonwensen vallen, kan een openhaard ook in deze categorie meegenomen worden. Het helpt immers toekomstige bewoners te visualiseren hoe een gezellige avond voor de haard eruit kan zien. Een uitgebreide analyse heeft zelfs uitgewezen dat een woning met haardvuur gemiddeld 4,1 procent duurder is. Je hebt dus niet alleen nu profijt van een openhaard, maar het zal zich later dubbel terugbetalen. Een win-winsituatie dus.