De voordelen van een PVC vloer


Een vloer behoort echt bij de basis van je interieur. Het is daarom enorm belangrijk om goed te kijken naar een fijne en ook een mooie vloer voor in jouw toekomstige of huidige huis. Ga jij misschien verhuizen of ben jij jouw huidige vloer zat? Dan is het verstandig om te kijken naar een goede vloer, omdat je hier heel wat jaren mee zal doen. In deze blog lees je daarom alles over de voordelen van een PVC vloer. Let’s start! 

PVC Vloer inspiratie tips blog Beurs Eigen Huis

PVC vloer
Wat is een PVC vloer nou eigenlijk precies? In principe lijkt een PVC vloer op een vloer van vinyl. Het verschil zit alleen aan de onderkant, bij een PVC vloer is de onderkant namelijk hard en bij vynyl zachter. That’s all! PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer die is gemaakt van verschillende lagen. Ideaal, want deze zijn gemaakt als alternatief voor laminaat of parket. Het is een geschikte vloer voor ruimtes waarbij de kwaliteit hoog moet zijn!

Heerlijk warm
Het handige aan een PVC vloer is dat je heel gemakkelijk vloerverwarming eronder kunt laten leggen. Vooral in de koudere maanden is het heerlijk om in de ochtend je bed uit te komen en de vloerverwarming te voelen onder je voeten. Een PVC vloer is hier helemaal geschikt voor. De vloer kan goed tegen de warmte en je verspilt minder energie. Al helemaal wanneer je de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt.

PVC Vloer inspiratie tips blog Beurs Eigen Huis

Duurzaam
Het fijne aan een PVC vloer is dat deze erg lang meegaat. Het liefst doe je lang met een vloer, maar na een tijdje zie je vaak dat de vloer gaat slijten of dat er krassen op komen. Bij een PVC vloer is dat niet het geval. Het is een stuk sterker dan een laminaat of een vloer van vinyl. Daarom gaat het jarenlang mee. Door de goede slijtlaag ontstaan er bijna geen beschadigingen. Ideaal, toch?

Minder geluidsoverlast
Vooral nu we veel thuiswerken is het fijn om zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken en te horen. Een PVC vloer staat erom bekend zeer geluiddempend te zijn. Een fijne keuze dus ook voor zo min mogelijk geluid in huis. Op die manier is het geen probleem als de kinderen wat geluid maken op de vloer, er hakken overheen lopen of dat er geschoven wordt met meubels.

Makkelijk te onderhouden
Eerlijk is eerlijk… wie heeft er nou zin om elke dag de vloer grondig schoon te maken? Waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die hier vrolijk van worden. Daarom is een PVC vloer enorm fijn. Het onderhouden is eenvoudig, doordat het een glad oppervlak is. De vloer kan goed tegen vocht en kun je kunt gemakkelijk stofzuigen en dweilen!

Kijk naar jouw interieur
Er zijn heel veel soorten mooie PVC vloeren. Er is zo veel keuze dat het belangrijk is om te kijken naar jouw huidige huis. Wat voor kleuren heb jij? Heb jij wellicht veel donker in huis? Kies dan voor een lichte vloer, zodat het er mooi uitspringt. Of heb jij juist een licht interieur? Ga dan voor een mooie donkere vloer. Stap een beetje uit je comfortzone en kies iets wat je normaal misschien niet snel zou kiezen. Laat de vloer echt de basis zijn van je interieur, maar zorg er dus ook voor dat het echt een eyecatcher wordt in huis. Houd daarom de vloer zo veel mogelijk leeg en zet er bijvoorbeeld mooie planten op. Maak een hoekje en style dat leuk af. Een andere mooie optie is Linoleum. Dit wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is een duurzaam product. Het kan namelijk helemaal worden hergebruikt. Wil jij een wat strakkere vloer? Kies dan voor de Linoleum.

Er zijn dus enorm veel voordelen aan het hebben van een PVC vloer. Welke kleur staat het mooiste in jouw huis? Laat het weten in de reacties!