De voordelen van een waterbed


Een waterbed bestaat uit een stevige opvangbak en een kunststof zak die is gevuld met water. Door deze met water gevulde zak in de opvangbak te leggen, ontstaat er een comfortabel waterbed. En dit heeft vele voordelen! Hieronder lees je 6 positieve punten die waterbedden met zich meebrengen.

Voordeel 1: Ondersteuning zonder drukpunten
Een van de grootste voordelen van een waterbed is het comfort. Het matras past zich helemaal aan naar jouw lichaam. Hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld en ontstaan er geen drukpunten. Nek- en rugklachten kunnen verminderen of zelfs compleet verdwijnen. Je kunt bovendien prima waterbedden kopen als je last hebt van een chronische aandoening zoals reuma. Het zal de nachtrust waarschijnlijk flink verbeteren. Vraag bij twijfel om persoonlijk advies bij een dokter of therapeut.

Voordeel 2: Lange levensduur
Waterbedden hebben een lange levensduur. Ze gaan zelfs jaren langer mee dan een traditioneel matras, mits je het bed op de juiste manier schoonmaakt en goed onderhoudt. Maak niet alleen de buitenkant van het waterbed regelmatig schoon, maar verzorg ook de binnenkant. Het is bijvoorbeeld aan te raden om ieder half jaar speciale waterbed conditioner toe te voegen aan het water. Hierdoor krijgen algen, bacteriën en schimmels geen kans.

Voordeel 3: Aan te passen naar jouw wensen
Een waterbed is helemaal aan te passen naar jouw wensen. Zo kun je kiezen uit verschillende afmetingen en stabilisatieniveaus. Ook heb je de keuze uit een mono systeem en een duo systeem. Een duo systeem bestaat uit twee aparte watermatrassen, waardoor je geen last hebt van de bewegingen van je partner.

Voordeel 4: Hygiënisch
Waterbedden zijn erg geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie. Door de gesloten opbouw van het waterbed, kan huisstofmijt zich niet in het matras nestelen. Het watermatras is eenvoudig schoon te maken en dus erg hygiënisch.

Voordeel 5: Zelf temperatuur instellen
Bij een waterbed kun je eenvoudig zelf de temperatuur bepalen. In de winter geniet je van een aangenaam warm bed en in de zomer zet je de temperatuur bijvoorbeeld wat lager voor een verkoelend effect. Bij een duo systeem kunnen de twee matrassen apart van elkaar de verwarming regelen. Ideaal als jij een echte koukleum bent, maar je partner het altijd warm heeft.

Voordeel 6: Verkrijgbaar in veel stijlen
Tot slot zijn de bedden verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Je kunt zelf het model, de kleur en het materiaal bepalen zodat het perfect aansluit bij je interieur. Ga je voor een basic waterbed met een minimalistische look of pak je uit met een luxe bed met chic hoofbord?