De waarde van je woning verhogen?


Wil jij de waarde van je woning verhogen?  Als je de juiste aanpassingen doet, kun je de waarde van je woning flink verhogen. Niet alleen als je een huis verkoopt is dit handig, maar ook als je een huis wilt kopen is het handig te bekijken welke investeringen zeker de moeite waard zijn en welke niet. Wat hierbij kan helpen, is de woningwaarde opvragen. Wij geven je in dit artikel enkele tips om te zorgen voor een hogere woningwaarde. Lees snel verder!

Bouwen kadaster waarde woning REALISEER JE DROOMHUIS

Investeer in een duurzame woning

Als je investeert in een duurzame woning, kan de waarde van je woning verhogen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je woning te isoleren. Als je je woning goed isoleert, zal je al snel 30% op stookkosten besparen. Je woning isoleren is wel een investering, maar deze verhoogt de woningwaarde wel met 75 tot 100%. Ook het plaatsen van dubbel glas kan je een hogere woningwaarde opleveren, omdat je hiermee ruim 250 euro per jaar aan energiekosten bespaart.

 

Creëer extra vierkante meters

Ook extra vierkante meters creëren zorgt voor een hogere woningwaarde. Bekijk bijvoorbeeld eens de kadastrale kaart om erachter te komen of deze investering zich ook bij jou goed zal uitbetalen. Wat je bijvoorbeeld kunt doen, is van een zolder met schuine wanden en een dakkapel verbouwen naar een grote slaapkamer, kantoortje of hobbyruimte. Ook kun je een kleine woonkamer eventueel uitbreiden zodat je een grotere eethoek creëert.  Een groter aantal vierkante meters zorgt ervoor dat jouw woning in waarde stijgt.

Renoveer je badkamer

Ook de renovatie van je badkamer kan zorgen voor een stijgende woningwaarde. Echter is het wel lastig om een badkamer te ontwerpen die bij iedereen in de smaak valt. Niet elk ontwerp zorgt ervoor dat de woning in waarde stijgt. Wanneer je badkamer echt toe aan een verbouwing is, dan kan de woningwaarde hierdoor toch flink stijgen. Mocht je de badkamer willen verbouwen, bekijk dan goed wat de nieuwste trends zijn, maar zorg er tevens voor dat je kiest voor een tijdloos ontwerp.

Vernieuw je keuken

Ook de keuken is een belangrijke ruimte in je woning. Veel mensen investeren het liefst meteen in een dure keuken, maar dit levert je niet altijd een hogere woningwaarde op. Wat je wel kunt doen, is kleine aanpassingen in de keuken maken. Plaats bijvoorbeeld een nieuw aanrechtblad en vervang de handgrepen of tegels. Met kleine aanpassingen kun je al een flink verschil maken.