digitalSTROM de Smart Home oplossing

digitalstrom terminalblock house

De digitalisering van ons dagelijks leven neemt met een rap tempo toe. De dynamische omgeving van breedbandnetwerken, mobiele infrastructuur, smartphones, tablets en app stores spelen hierin een toonaangevende rol. Dit komt vooral omdat het al geïntegreerd is in ons leven en geaccepteerd is. Deze omgeving is daarom een goede broedplaats voor innovaties en oplossingen op het gebied van connectiviteit en digitalisering. 

 

Eén daarvan is de smarthome. Vandaag de dag denkt men aan een home control of een automatiseringssysteem. Als de thermostaat of de rolluiken op afstand bediend kunnen worden, of apparaten en lichten in alle kamers via een smartphone beheert kunnen worden, wordt het huis direct gezien als een smarthome. Het is vaak voldoende als deze applicaties een simpele oplossing kunnen bieden, maar is dat écht intelligent? Is dat écht een smarthome?

 

Intelligente connectiviteit gaat veel verder dan huisautomatisering. Het is slechts één van de vele mogelijkheden van een geïntegreerde, verbonden smarthome. Je kunt een huis een smarthome noemen als: 

 

Alle apparaten verbonden en ‘intelligent’ zijn

Alle apparaten in een huishouden moeten met elkaar en met het internet verbonden zijn. Niet alleen apparatuur zoals televisies, hifi-systemen of op afstand bedienbare rolluiken, maar bijvoorbeeld ook alle lichtschakelaars en andere elektrische apparaten. Connectiviteit betekent in dit geval dat deze apparaten niet alleen informatie kunnen ontvangen, maar ook informatie kunnen versturen. Connectiviteit betekent daarmee ook het bouwen van een infrastructuur die onderlinge informatieverkeer toelaat. 

 

digitalSTROM is de nieuwe standaard voor smart living – makkelijk en snel te installeren zonder hak- of breekwerk. Het intelligente thuisnetwerksysteem verbindt elektrische apparaten zoals verlichting, jaloezieën, beveiligingsfuncties en deurbellen tot een flexibel netwerk. Wat het netwerk onderscheidt is dat de geïnstalleerde techniek via de bestaande stroomleidingen communiceert en bediend kan worden door het gebruik van lichtschakelaars, het internet of via een smartphone. 

Digitalstrom logo