Disan centrale stofafzuiging in uw huis

Gemakkelijk, gezond, veilig, geluidloos én tijdbesparend! Dat is het centraal stofzuigsysteem van Disan!

Stofzuigen is vast niet uw meest favoriete bezigheid. Het snoer steeds verplaatsen van stopcontact naar stopcontact, de stofzuiger die je mee moet slepen en de stofzak of stofbak die je continu moet legen. Disan heeft dé ideale oplossing!

Hoe werkt het?

Een centrale stofzuiginstallatie bestaat eigenlijk uit 4 delen:

1. Buizen en leidingen die meestal in de muren of vloer zijn verwerkt.

2. Aansluitmonden welke in de muren of vloeren zijn geïnstalleerd

3. Stofzuigunit welke in de kelder, berging of garage wordt gemonteerd.

4. Slangen en accessoires welke afzonderlijk verkrijgbaar zijn


Disan


De aansluitingen in de woning worden zo geplaatst dat elke mogelijke hoek bereikbaar is. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar voor specifieke oppervlaktes zoals vloerbekleding, parket of tegels.


Disan

Werking centrale stofafzuiging unit

De lucht wordt door het buizensysteem gezogen en komt met een hoge snelheid in de centrale stofzuiger aan.

De speciaal ontworpen cycloontechnologie voor Disan stofzuigers zorgt ervoor dat in het toestel de luchtsnelheid afneemt. Het gevolg is dat het stof van de opgezogen lucht wordt gescheiden. Het stof valt in de afvalemmer en de opgezogen lucht wordt afgevoerd naar de buitenlucht.

Na de eerste filtering gaat de lucht door een polyester filter met een groot oppervlak, die de motor zal beschermen tegen fijnstof. Dit filter dient voornamelijk om de motor te beschermen wanneer de afvalemmer niet word geledigd. Dit filter is gemaakt van wasbaar polyester en hoeft nooit vervangen te worden.

Vervolgens wordt de opgezogen lucht naar buiten afgevoerd zodat microscopische stofdeeltjes met bacillen en allergenen uit de leefruimte verwijderd worden. De uitgeblazen lucht wordt via een afvoerleiding, door de gevel of het dak, afgevoerd naar de buitenlucht.

Gezondheid

Het centrale stofafzuiging van Disan maakt komaf met elke vorm van stof, zelfs de kleinste stofdeeltje worden afgevoerd en naar buiten geblazen, het leef en werkklimaat wordt zo fris en gezond gehouden. Geen vieze geuren of fijnstof meer op meubels, buro's of toetsenborden van de PC. Het stofzuigsysteem is niet enkel bedoeld voor mensen die last hebben van een bepaalde allergie, maar voor iedereen die begaan is met zijn/haar gezondheid.

Disan is ook te vinden op de beurs Eigen Huis (Ver) Bouwen + Inrichten op 19 - 21 oktober Ahoy Rotterdam.