Dit mag niet ontbreken in je keuken! 


De afgelopen twee jaar hebben we veelvuldig moeten rekenen op onze eigen kookkunsten en keuken. De horeca was namelijk dicht en daardoor konden we niet naar een restaurant om een hapje te eten. Vele mensen hebben zich ontplooit tot een heuse topchef en hebben vele nieuwe gerechten leren koken. Maar, om echt goed te kunnen koken en onbezorgd te kunnen dineren heb je het juiste materiaal in huis. In dit artikel gaan we in op verschillende keukenspullen en serviesstukken die niet in je keuken mogen ontbreken. Met behulp van deze tips tover jij je eigen woning om tot een waar restaurant en zet je de lekkerste gerechten met eenvoud op tafel. 

Pannen
We beginnen met één van de belangrijkste aspecten in de keuken, namelijk: de pannen. Want, zonder pannen kun je immers niks koken of bakken. Voor ieder type gerecht is er wel een geschikte pan te vinden. Zo is er de koekenpan, die zeer multifunctioneel is. Hiermee bak je vis, vlees, aardappelen, groenten, pannenkoeken en een lekker gebakken eitje. Maar wist jij dat de koekenpan ook een grote broer heeft? De hapjespan is bijna identiek aan de koekenpan, maar heeft een hogere rand. Hierdoor is het erg geschikt voor het maken van gerechten waarmee een saus gemoeid is. Zorg ervoor dat je een divers arsenaal aan pannen hebt, zodat je eenvoudig verschillende gerechten kunt maken. 

Keukenapparatuur
Het bereiden van gerechten gaat een stuk gemakkelijker met het juiste keukenapparatuur. Zo kun je met behulp van een slowcooker ontzettend lekkere stoofgerechten maken of een mals stukje vlees. Wil je groenten versnijden? Dan kan een keukenmachine of een hakmolen uitkomst bieden. Zelfs voor het koken van rijst hoef je geen pannetje met water meer op het vuur te zetten, hiervoor is er tegenwoordig een rijstkoker die het werk uit je handen neemt. 

keuken spullen droomhuis

Keukenhulpjes
Niet alleen keukenapparatuur kan je helpen met het bereiden van gerechten, ook handige keukenhulpjes kunnen je assistentie bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mandoline, hiermee kun je op eenvoudige wijze groenten of fruit raspen. Moet er knoflook in je gerecht? Geen zorgen! Dan gebruik je een knoflookpers waarmee je in een handomdraai je knoflook fijnperst. Voor iedere taak is er wel een geschikt keukenhulpje te vinden die je het leven gemakkelijker maakt. 

Borden
Is je gerecht klaar? Dan wil je deze natuurlijk opdienen. Maar, niet elk gerecht is geschikt voor ieder bord. Pasta eten van een plat bord kan vervelend zijn, omdat je pasta er dan gemakkelijk afvalt. Om geknoei en frustratie te voorkomen kun je ook diepe borden aanschaffen. Deze borden zijn zeer geschikt voor het eten van gerechten waarmee saus gemoeid is, bijvoorbeeld: pasta’s, risotto's en wokgerechten. Naast diepe borden heb je ook nog platte borden (geschikt voor pizza’s), ontbijtborden, dinerborden, gourmet borden en onderborden. 

Bestek
Het eten van een gerecht doe je niet alleen met een bord, hiervoor heb je ook nog bestek nodig. Zorg ervoor dat je niet alleen het traditionele bestek in huis hebt, maar bijvoorbeeld ook steakbestek. Hiermee kun je gemakkelijk een stukje vlees snijden, want met een normaal mes gaat dit erg moeilijk. Ook heb je nog visbestek, mosselbestek, botermessen, slabestek en meer. Ga na welke gerechten je graag eet en zorg ervoor dat je het juiste bestek in huis hebt.