Drie pvc vloeren voor elke woonstijl


Bij het bepalen van welke vloer we in huis willen, kiezen nog altijd de meeste mensen voor traditionele opties zoals hout of tapijt. En hoewel daar niets mis mee is, zijn er tegenwoordig ook andere materialen waar je voor kunt kiezen. Een type kunststof welke steeds meer wordt toegepast in de productie van vloeren, is de pvc vloer. Je kunt er namelijk van alles mee doen: ga voor een pvc visgraat vloer, een pvc vloer met betonlook of pvc tegels.

Wat is pvc?
Pvc is een afkorting voor een ingewikkelde term: polyvinylchloride. Het is een type kunststof die veel voordelen met zich meebrengt. Zo is pvc heel makkelijk te bewerken en kun je er dus prachtige dingen van maken. Je kunt het daardoor ook heel goed laten lijken op andere materialen, zoals hout of steen.

Bovendien is pvc uitermate stevig en krasbestendig. Het is dus ideaal voor op de vloer, al helemaal in een woning waar flink geleefd wordt. Nagels van je huisdier op de vloer? Kinderen die met schoenen aan door het huis rennen? Op je pvc vloer maakt het weinig uit, want vuil is zo verwijderd en krassen zie je niet.

De vele opties van pvc
De voornaamste reden dat pvc populair is, zien we terug in de bewerkelijkheid. Doordat het een stevig en krasbestendig materiaal is dat je kunt laten lijken op andere materialen, is het een zeer populair alternatief voor dure natuurlijke materialen. De volgende drie toepassingen zijn het meest populair.

Visgraat PVC Vloer REALISEER JE DROOMHUIS

Pvc visgraat vloer
De visgraat vloer is ongekend populair. Dit type vloer bestaat meestal uit houten planken die vrij kort zijn. De planken worden haaks op elkaar gelegd waardoor er een soort punt ontstaat. Dit herhaal je over de hele vloer en er ontstaat een patroon dat doet denken aan een visgraat. Hoewel deze techniek vooral wordt toegepast bij laminaat en parket, kun je het ook prima doen met pvc. Het is zelfs vaak nog makkelijker, omdat de pvc visgraat vloer precies op maat wordt geleverd en lichtere planken heeft. Plaatsen is dus een eitje.

De pvc vloer met betonlook
Beton past perfect in een modern of industrieel interieur. Het is echter ook duur om te plaatsen en het is eeuwig zonde als er eenmaal een scheurtje in komt. Je kunt namelijk niet een deel van een betonnen vloer vervangen: de hele vloer moet dan opnieuw gegoten. Tenzij je kiest voor een pvc vloer met betonlook. Geen scheuren, geen krassen en nauwelijks van echt te onderscheiden.

Pvc tegels
Tegels van natuursteen zijn prachtig, maar ze kunnen ook breken. Bovendien is steen erg duur en zijn de tegels zwaar. Pvc tegels zijn makkelijker te plaatsen en lijken heel erg op het echte werk. Zo zijn er pvc tegels die lijken op marmer, travertin en zelfs ivoor. De keuze is oneindig.