Droomhuis, droomtuin

Beurs Eigen Huis BLOG Inspiratie en Tips

Een van de belangrijkste elementen voor de realisatie van je droomhuis: de tuin! Wil je je droomhuis helemaal af maken, met alles erop en eraan? Dan mag een stijlvolle, gezellige tuin zeker en vast niet ontbreken! De tuin wordt maar al te vaak gezien als een detail maar hij speelt wel degelijk een grote rol bij het creëren van een unieke woonervaring. Waar moet je nu zoal op letten als je je tuin wil inrichten? In onderstaand overzicht vind je enkele goede tips om daar het beste uit te halen!

Creëer een prachtige tuin bij je woning. Gebruik onderstaande tips om je tuin een extra dimensie te geven, zodat je er nog meer van kunt genieten:

1. Begroeiing is essentieel
Zonder groen is een tuin helemaal geen tuin, zoveel is zeker. Natuurlijk bestaan er oneindig veel manieren om je tuin te beplanten: van graszoden tot kleurrijke bloemen, bomen en een haag, het zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Hoe dan ook is het een goed idee om op de service van een hovenier te vertrouwen als je wil dat je planten en bloemen lang meegaan. Ook het onderhoud van de begroeiing wordt best door een professional uitgevoerd!

Beurs Eigen Huis BLOG Tuinmeubelshop

2. Het juiste meubilair
Daarbij is meubilair onmisbaar als je je terras een stijlvolle en gezellige uitstraling wil geven. Welke stijl of atmosfeer je ook teweeg wilt brengen, kiezen voor meubelen van kwaliteit is belangrijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke loungeset om je terras extra gezellig te maken als er bezoekers komen. Vertrouw daarvoor op het aanbod van een speciaalzaak: van vierkante tuintafels van Tuinmeubelshop.nl tot leuke stoelen en zelfs zitbanken, de opties zijn erg uitgebreid.

 

3. Verlichting is troef in je tuin
Ten slotte mag ook verlichting niet ontbreken in je tuin. De keuze die je maakt op dit vlak hangt vooral af van de stijl die je wil creëren: sfeerverlichting is ideaal tijdens de zomer, aangezien je dan nog meer van je terras kan genieten. Ook spots in de grond, bijvoorbeeld onder bomen, zijn een leuke aanwinst voor je tuin. Er bestaan hoe dan ook meer dan genoeg opties om de look en feel van je terras of gazon helemaal af te maken!

Meer inspiratie & tips

Meer ruimte en lichtinval op zolder

Overweeg jij ook om van jouw zolder een fijne leefruimte of werkplek te maken? Maar weet je geen raad met schuine muren en valt er weinig daglicht naar binnen? Volg dan enkele tips om van jouw zolder in één klap de fijnste ruimte in huis te maken.

Smart Living Experience

Een smart home, dat wil iedereen! Maar wat zijn de mogelijkheden en wat biedt een domoticasysteem? Lees hier meer over het comfort, de veiligheid en het design en maak ook van jullie woning een Smart Building!

Je naam op de voordeur schilderen

Binnen in huis zetten we graag een persoonlijke sfeer neer. Maar aan de buitenkant van onze woning doen we daar vaak niet zo veel aan. Hoe leuk is het om je familienaam en de voornamen van je familieleden in sierlijke letters op de voordeur te zetten?