Droomhuis, droomtuin

Beurs Eigen Huis BLOG Inspiratie en Tips

Een van de belangrijkste elementen voor de realisatie van je droomhuis: de tuin! Wil je je droomhuis helemaal af maken, met alles erop en eraan? Dan mag een stijlvolle, gezellige tuin zeker en vast niet ontbreken! De tuin wordt maar al te vaak gezien als een detail maar hij speelt wel degelijk een grote rol bij het creëren van een unieke woonervaring. Waar moet je nu zoal op letten als je je tuin wil inrichten? In onderstaand overzicht vind je enkele goede tips om daar het beste uit te halen!

Creëer een prachtige tuin bij je woning. Gebruik onderstaande tips om je tuin een extra dimensie te geven, zodat je er nog meer van kunt genieten:

1. Begroeiing is essentieel
Zonder groen is een tuin helemaal geen tuin, zoveel is zeker. Natuurlijk bestaan er oneindig veel manieren om je tuin te beplanten: van graszoden tot kleurrijke bloemen, bomen en een haag, het zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Hoe dan ook is het een goed idee om op de service van een hovenier te vertrouwen als je wil dat je planten en bloemen lang meegaan. Ook het onderhoud van de begroeiing wordt best door een professional uitgevoerd!

Beurs Eigen Huis BLOG Tuinmeubelshop

2. Het juiste meubilair
Daarbij is meubilair onmisbaar als je je terras een stijlvolle en gezellige uitstraling wil geven. Welke stijl of atmosfeer je ook teweeg wilt brengen, kiezen voor meubelen van kwaliteit is belangrijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke loungeset om je terras extra gezellig te maken als er bezoekers komen. Vertrouw daarvoor op het aanbod van een speciaalzaak: van vierkante tuintafels van Tuinmeubelshop.nl tot leuke stoelen en zelfs zitbanken, de opties zijn erg uitgebreid.

 

3. Verlichting is troef in je tuin
Ten slotte mag ook verlichting niet ontbreken in je tuin. De keuze die je maakt op dit vlak hangt vooral af van de stijl die je wil creëren: sfeerverlichting is ideaal tijdens de zomer, aangezien je dan nog meer van je terras kan genieten. Ook spots in de grond, bijvoorbeeld onder bomen, zijn een leuke aanwinst voor je tuin. Er bestaan hoe dan ook meer dan genoeg opties om de look en feel van je terras of gazon helemaal af te maken!

Meer inspiratie & tips

Badkamertegels uitzoeken? 3 tips!

Badkamertegels... Iets wat een behoorlijk lastige keuze is. Je wil ervoor zorgen dat je de juiste keuze gaat maken, maar hoe? Met deze drie tips kies jij gegarandeerd de juiste tegels die passen bij jouw badkamer. 

Waar kom je asbest tegen?

Sinds 1993 is het verboden om met asbest te werken. Alles wat hiervoor gebouwd is, kan asbest bevatten. Woon je in een wat ouder huis en heb je het vermoeden dat er asbest in je huis aanwezig is? Lees dit artikel en kom erachter wat de 5 meest voorkomende plekken voor asbest zijn.

Weg houten vloer, hallo comfort!

Een houten draagvloer? Je denkt er pas over na als je een woning koopt of wilt verbouwen. Juist bij een houten vloer is isoleren een must: goed voor het milieu en de portemonnee. Het vervangen van de vloer is dan een goede start. Lees verder waarom.