Duurzame elementen in je huis!


Wil je van je droomhuis een huis maken die niet alleen fijn is voor jou, maar ook voor het milieu, dan zal je op zoek moeten naar duurzame elementen. Nu is die markt nog volop in ontwikkeling, zeker nu in de toekomst huishoudens zonder gas moeten kunnen functioneren. Of dat inhoudt dat je nu dus nog niets kan doen? Zeker niet! Er zijn wel degelijk mogelijkheden om je huis een duurzaam huis te laten zijn! Hierbij een aantal ideetjes die in ieder huis simpel toepasbaar zijn.

Blog Smart IM Duurzame Elementen

Infrarood verwarming
Zeker voor de kleinere ruimtes zijn infrarood panelen dé manier om energiezuinig bezig te zijn. Maar ook in grotere vertrekken kunnen ze prima functioneren als het huis goed geïsoleerd is. Of anders dienstdoen als bijverwarming wat toch nog altijd in stookkosten scheelt. Infrarood verwarmen zorgt naast energiebesparing voor een gezondere lucht én is op designgebied een plaatje. Bij Redwelinfraroodverwarming.nl kan je veel variaties in infrarood panelen vinden. Deze ir-panelen kunnen dienstdoen als bijvoorbeeld een spiegel, een muziek box of als zuil, wat prachtig staat in een strak interieur.

Inductie koken
Van het gas afgaan kan inhouden dat je ook aan een ander fornuis moet. Overstappen op inductie is dan een mogelijkheid. Er zijn allerlei aanpassingen waardoor je op een inductieplaat ook dingen kan doen als wokken. Naast de voordelen van het energieverbruik is inductie koken ook nog eens veiliger!

Isolatie
Isolatie is natuurlijk een oude bekende, maar blijft een punt van aandacht. De markt gaat immers steeds verder. Inmiddels is er driedubbel glas en kan er ook gekozen worden voor een dikkere isolatie bij de muren en daken. Hoe dikker de laag, hoe beter, uiteraard.

Groene stroom en zonnepanelen
Uiteraard is het kiezen van groene stroom ook een manier om duurzaam bezig te zijn in je huis. Zonnepanelen op je dak is vanzelfsprekend een geschikte manier om op een eerlijkere manier energie te verbruiken.