Een aantal manieren om uw huis te beveiligen

U kunt uw huis op verschillende manieren beveiligen, of het nu tegen inbraak is of ter brandpreventie. Huisbeveiliging is vaak maatwerk, daarom is het raadzaam om altijd eerst verschillende beveiligingsopties met elkaar te vergelijken. Maak van uw huis een veilige haven en kies de beveiliging die het best past bij uw huis. 

Basispakketten of uitbreiden

Voor huisbeveiliging in de vorm van een alarminstallatie heeft u verschillende keuzes. De voordeligste optie is een basispakket dat u bij de meeste bouwmarkten kan halen. Dit is een doe-het-zelf pakket, het systeem is dus geschikt om zelf te installeren en activeren. Meestal bestaat dit basispakket uit een centraal besturingssysteem en twee bewegingssensoren. Heeft u echter meer eisen en wilt u een geavanceerd systeem dat naar wens ook nog is uit te breiden, dan doet u er goed aan om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Zij bekijken de specifieke eigenschappen van uw woning en brengen uw wensen in kaart, zodat er een beveiligingspakket kan worden samengesteld dat zo goed mogelijk bij u past.

Draadloos of bekabeld

Besluit u om voor een alarmsysteem te kiezen, dan is het nog de vraag of u gaat voor bekabeld of draadloos. Voor beide varianten valt wat te zeggen. Het bekabelde systeem is het goedkoopst, alleen is dit systeem lastiger te installeren, en is het in een later stadium moeilijk uit te breiden. Ondanks de meerprijs kiezen steeds meer particulieren voor een draadloos alarmsysteem, vooral vanwege de flexibiliteit en veelzijdigheid van dit systeem. Een draadloos alarmsysteem is namelijk in een handomdraai te installeren, en is naar wens op een later tijdstip nog uit te breiden met extra sensoren.

Soorten camerabewaking

Een andere vorm van inbraakbeveiliging is camerabewaking. Hierbij zijn er vele keuzes mogelijk, van een dome camera die 360 graden om zijn eigen as beelden kan opvangen, tot een speciale nachtzichtcamera met infraroodlens. Camerabewaking is natuurlijk wel een wat ingrijpender maatregel, omdat u daadwerkelijk opnamen van de omgeving van uw huis gaat maken, waardoor u bijvoorbeeld verplicht bent om dit te melden bij het meldpunt alarmsystemen van de politie. Ook is het in verband met privacywetgeving verboden om beelden van de openbare ruimte te maken en op te slaan, dus zorg er altijd voor dat een bewakingscamera enkel is gericht op uw eigen terrein.

Brandpreventie

Huisbeveiliging kan tot slot natuurlijk ook nog een heel andere betekenis hebben, namelijk het beveiligen van uw huis tegen brand. Vaak is hierbij, net als bij inbraakbeveilging, al enorm veel terrein te winnen met goede preventie. Brandpreventie kan de vorm aannemen van het installeren van rookmelders tot het impregneren van brandbare meubels, zodat die minder snel vlam zullen vatten bij een eventuele brand. Breekt er toch brand uit, dan is het verstandig om brandbestrijdingsmiddelen in huis te hebben, zoals een poederblusser. Ook dit soort zaken hoeft u niet helemaal zelf uit te zoeken, een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf adviseert u graag over de maatregelen die u het beste kunt nemen ter brandpreventie.