Een industriële inrichting

Ben je je huidige saaie interieur beu, of ga je verhuizen en ben je opzoek naar inspiratie voor een nieuwe stoere stijl? Dan is de industriële stijl, misschien wel de optie voor jou. De industriële inrichting kenmerkt zich als stoer en degelijk, deze kan je creëren door gebruik te maken van praktische en betaalbare materialen. Door te spelen met verschillende elementen en materialen creëer je een stoer gecombineerd ontwerp voor je woon inrichting.

Blog - een industriële inrichting

Meubels met een industrieel karakter
Bij een industriële inrichting schrik je misschien bij het idee dat je huis er uit komt te zien als een koude fabriekshal. Dit beeld is natuurlijk niet juist, om een industriële touche aan je inrichting te geven kan je kiezen voor opvallende industriële meubels in je huis zonder dat het koud aanvoelt. Meubels die passen binnen een industriële inrichting kenmerken zich als strak, robuust en schoon denk bv aan een steigerhouten tafel met een onderkant van buiskoppelingen en steigerbuizen. Een stoere kapstok zonder storende tierelantijntjes maar alleen ontworpen van metalen buizen.

Welke kleuren kenmerken de industriële inrichting?
De bepalende factor voor de uitstraling van je woon inrichting is de kleur, de kleuren die je gebruikt zijn enorm belangrijk voor het creëren van een gewenste sfeer. Met kleur kan je kiezen om bepaalde meubels in je huis of decoratie stukken op te laten vallen of juist door gebruik van een simpele kleur niet opvallend te laten zijn. Welke kleuren passen binnen een industriële inrichting? Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel simpel, de kleuren die je tegenkomt op een industrieterrein of een lege loods zijn de kleuren die je moet gebruiken om het effect van de industriële stijl te bereiken. Denk aan de kleuren koper, goud, donkerrood, bruin, zilver, grijs en zwart. Voor inspiratie is het geen gek idee om met je fototoestel in de aanslag een loods of industrieterrein te bezoeken.

blog - een industriële inrichting

Nog meer industrieel
Ben je helemaal verliefd op de industriële inrichting en wil je verder gaan dan alleen wat opvallende meubels en decoratiestukken, dan kan je ervoor kiezen wat verder te gaan. Een muur van baksteen zonder enige afwerking ziet er stoer en robuust uit, een strakke betonnen vloer is een echte eyecatcher leg er een kleedje op om het wat huiselijker te maken en je bent klaar. Ook kan je denken aan onbedekt leidingwerk waarvan je de metalen details extra kunt accentueren. Gebruik de kleuren die passen binnen deze look en laat je inspireren, de mogelijkheden zijn met deze stijl eindeloos.

De industriële look is heel betaalbaar
Een industrieel interieur is naast dat het ontzettend origineel en stoer is ook nog eens budgetproof. Het idee heerst dat het een dure stijl is die niet voor iedereen is weg gelegd, dat is niet waar. Je kunt met wat creativiteit voor weinig geld al een mooie robuuste uitstraling geven aan je inrichting. Steigerhout kost bv minder dan eikenhout en de afwerking van de meubels binnen de industriële stijl kan je volledig naar eigen hand zetten je kiest zelf wat je wilt, waardoor je makkelijk kunt bezuinigen. Met een aantal simpele veranderingen kun je de industriële stijl binnen halen in je eigen huis. Met het lezen van dit artikel heb je genoeg inspiratie en ideeën kunnen opdoen om gelijk te beginnen aan het creëren van je eigen stoere, robuuste en vooral industriële inrichting!